MENIU

Ce mită electorală îşi doresc alegătorii

Foto: cotidianul.ro

Aţi auzit vreodată de ILSOP? Bineînţeles că n-aţi auzit, deoarece Institutul Legal de Sondare şi Opinie pentru Partide este un organism nou, menit să satisfacă curiozităţi. Care sînt produsele de care au cu adevărat nevoie oamenii de la ţară în schimbul unui vot? Este o curiozitate bună, demnă de un sondaj în toată regula.

Am compus formulare, ne-am împărţit în două echipe şi am plecat pe teren. De douăzeci de ani, partidele politice dau oamenilor un set de obiecte şi alimente standard: ulei, zahăr, făină, găleţi, pelerine de ploaie. Slabi de înger şi cu pipota uşor de manipulat, cetăţenii le iau acasă.

Unele sînt de-a dreptul de proastă calitate, iar omului de la ţară îi este ruşine să le refuze. De obicei, dacă îi plac sau nu aceste obiecte se vede la numărătoarea voturilor. Dar ce rost are să ai emoţii şi să tremuri de teamă că nu ai cinstit satul cu ce trebuie, cînd poţi afla din timp care e spectrul de dorinţe al alegătorului? Noi ne-am gîndit să le dăm o mînă de ajutor politicienilor. Citeşte mai mult în Academia Caţavencu

Mai multe articole despre:
mită alegători mită electorală