MENIU

CE cooperează cu statele membre şi cu OMS pentru a contracara răspândirea gripei porcine

Foto: medindia.net

Comisia Europeană cooperează cu statele membre şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a stabili eventuale măsuri necesare pentru a contracara răspândirea gripei porcine în Europa, se arată într-un comunicat.

"Comisia urmăreşte situaţia gripei procine foarte atent, pe plan intern împreună cu statele membre, iar pe plan internaţional prin cooperare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)", a declarat preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso într-un comunicat, precizând că starea de alertă este limitată în prezent al continentul american. La rândul său, comisarul pentru sănătate Androulla Vassiliou va discuta în cursul zilei de luni cu miniştrii de externe din UE, această situaţie.

"Împreună cu preşedinţia cehă, va fi convocată cât mai curând posibil o reuniune extraordinară a Consiliului pentru Sănătate", a precizat Barroso. "Împreună cu comisarul pentru sănătate Vassiliou, voi urmări situaţia foarte îndeaproape. Vom continua să evaluăm informaţiile pe care le primim de la experţi, vom evalua pericolul potenţial şi vom decide împreună cu statele membre măsurile care trebuie luate", a subliniat Barroso.

Unsprezece persoane sunt suspecte de gripă porcină în Europa, însă niciun caz nu a fost confirmat deocamdată. Ţările membre UE în care au fost identificate cazurile suspecte sunt Franţa, Spania şi Marea Britanie. În Franţa însă, testele efectuate în cazul tuturor celor suspecţi de gripă porcină au fost negative.

Mai multe articole despre:
măsuri Europa Comisia Europeană OMS gripă porcină