MENIU

Ce au postat pe twitter Antonescu, Băsescu şi Geoană în timpul votului

Crin Antonescu

Staff-urile candidaţilor Opoziţiei s-au întrecut duminică în mesaje de mobilizare adresate susţinătorilor. Cele mai pline de dramatism au venit de la Antonescu.

\"Mergeţi la vot! Aflu de la televizor şi nu numai că un vot costă 50 de lei. Nu acceptaţi preşedinţi de 50 de lei  pentru ca funcţia asta vă reprezintă şi voi nu sunteţi cetăţeni de 50 de lei. Să ieşim din epoca ruşinii. Iesiţi la vot cu conştiinţa voastră. Sunt aproape egal cu Geoană, dar contra maşinii de vot pe bani trebuie luptat\", scria echipa lui Antonescu în jurul orei 14.00 duminică.

O oră mai târziu, un nou îndemn: \"Primele secţii de vot s-au închis. Am câştigat în Australia, Singapore şi Noua Zeelandă. Avem o şansă, iesiţi la VOT!\". La ora 17.00, două apeluri consecutive: \"Nu vă lăsaţi intimidaţi, votaţi în continuare!\" şi \"Mergeţi la vot!\". O oră sau 2 în plus de aşteptare la coadă nu mai contează pe lângă cei 5 ani care pot urma\". Liderul PNL pare să fi fost dezamăgit serios de scor. Până la ora 1,00 nu reuşise să mulţumească electoratului de pe twitter.

Şi Mircea Geoană a avut mesaje de încurajare pentru poporul pesedist. \"Cheamă-ţi prietenii la vot!\", la prânz. \"Nu-i lăsa să fure victoria pentru care am muncit cu toţii. Mobilizează-i pe cei care n-au ieşit încă la vot. Învingem împreună!\". La ora 7.00 seara, un nou apel: \"Suntem aproape de primul loc. Veniţi la vot. Învingem impreună!\". La opt recidivează: \"Traian Băsescu îl vrea în turul doi pe Antonescu. Nu vă luaţi după sondaje şi chemaţi oamenii la vot. Fiecare vot contează. Învingem impreună!\". În jurul orei 10.00 a venit şi mesajul de mulţumire: \"Mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Învingem împreună!. Primul pas spre victorie l-am făcut împreună. Continuăm pe acelaşi drum. Pe 6 decembrie Învingem impreună!\".

Băsescu a lipsit de pe twitter duminică după-amiază. Staff-ul său a postat un singur mesaj, în jurul orei 1,00. \"Vă mulţumesc! Aţi arătat că voi sunteţi adevărata majoritate.\"