MENIU

Ce aliment trebuie să consumi, daca vrei să ai un creier sănătos. Ce spune profesorul Vlad Ciurea

Ce aliment trebuie să consumi, daca vrei sa traiesti mult și să fii sănătos. Ce spune profesorul Alexandru Vlad Ciurea.

Profesorul Doctor Alexandru Vlad Ciurea a vorbit, în cadrul unui podcast, despre secretele unui creier sănătos. Iată ce obiceiuri trebuie să adoptăm și ce alimente trebuie să consumăm, conform recomandării profesorului, pentru a trăi mult și sănătoși.

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, despre alimentația recomandată pentru un creier sănătos

Alimentația este foarte importantă pentru a avea un creier sănătos, conform neurochirurgului

„Zahărul super rafinat este un toxic pentru creier”, spune profesorul, care recomandă mierea, însă, tot el spune că aceasta trebuie pusă în cafea sau ceai după ce lichidele s-au răcit puțin.

În lichidele fierbinți, mierea devine toxică”, spune profesorul.

Apa este, de asemenea, recomandată pentru un creier sănătos, iar doctorul recomandă apa cât mai alcalină, deoarece aceasta schimbă PH-ul în organism.

Despre grăsimile în exces, specialistul ne spune că trebuie evitate. Totuși, slănina consumată în cantități mici ar fi recomandată pentru creier, de asemenea, și peștele gras.

„Al doilea creier al organismului este intestinul”, spune doctorul, subliniind astfel importanța alimentației asupra întregului organism.

Totodată, recomandă de trei ori pe săptămână câte un pahar cu vin roșu, despre care spune că face bine creierului. Însă, dacă este consumat peste această cantitate alcoolul poate să afecteze creierul și să creeze dependență.

„Somonul gras este bun pentru creier. Contează foarte mult o alimentație cât mai curată, dar și mișcarea. Nu trebuie să lipsească fructele, semințele, nucile, semințele de dovleac. Sunt trei elemente descoperite de poporul sfânt: ceapa, usturoiul și busuiocul. Popoarele care vor să trăiască mult și sănătos trebuie să consume asta”, spune profesorul, care a adăugat că și pătrunjelul este unul dintre aceste alimente recomandate pentru beneficiile aduse sănătății.

 

Citește continuarea pe Almanah Online

Mai multe articole despre:
alimente sanatate profesorul Vlad Ciurea