CCR a respins excepţia invocată de Vadim Tudor în procesul privind Ordinul "Steaua României"
Curtea Constituţională a respins, marţi, excepţia invocată în procesul în care Corneliu Vadim Tudor contestă retragerea Ordinului "Steaua României" de către preşedintele Traian Băsescu, excepţie care se referea la articole din legislaţia privind sistemul naţional de decoraţii. Astfel, dosarul se va întoarce la Curtea de Apel Bucureşti.
Excepţia de neconstituţionalitate face referire la articole din Legea 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României şi din Ordonanţa Guvernului nr. 11/1998 pentru instituirea Ordinului "Steaua României".
În decembrie 2004, preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, primea de la şeful statului de atunci, Ion Iliescu, decoraţia Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de cavaler. Prin decretul numărul 567 din 24 mai 2007, preşedintele Traian Băsescu i-a retras liderului PRM această distincţie.
Înainte de a-i fi retrasă decoraţia de către şeful statului, în data de 15 martie 2007, Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României", luând act de de solicitarea scrisă adresată în februarie 2007 de către Mircea Dinescu, Radu Filipescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Oişteanu, Stelian Tănase, Cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României", i-a solicitat lui Corneliu Vadim Tudor ca, "în calitatea sa de Cavaler al Ordinului Naţional "Steaua României", să-şi ceară scuze, în mod public, în termen de 15 zile de la data adoptării hotărârii, celorlalţi Cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României", pentru comportamentul nedemn de un purtător al decoraţiei ce a culminat cu şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului din 18 decembrie 2006. Modul în care Vadim Tudor şi PRM a protestat la şedinţa în care şeful statului a condamnat comunismul a afectat profund prestigiul Ordinului Naţional "Steaua României", a considerat Consiliul de Onoare.