MENIU

CCA - Vasile Avram cere bareme mai mari pentru arbitrii din ligile inferioare

Foto: NewsIn

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat, marţi, agenţiei NewsIn, că a făcut o cerere scrisă către Federaţia Română de Fotbal prin care solicită creşterea baremului arbitrilor din ligile inferioare începând chiar din această toamnă.

"Am făcut cerere către federaţie pentru ca baremurile arbitrilor din eşaloanele inferioare să fie mărite. Toată lumea îi acuză că sunt corupţi şi aşa mai departe, dar situaţia e foarte dificilă. Ce să facă arbitrii de la Liga a III-a atunci când primesc 3 milioane de lei vechi, din care trebuie să îşi plătească şi cheltuielile de deplasare? Trebuie să îi fidelizăm cumva, nu ar putea trăi numai din baremul primit. În acest moment, arbitrajul nu reprezintă o atracţie pentru cei care vor să înceapă o astfel de meserie", a spus Avram.

Conform deciziei Comitetului Executiv al FRF din vară, indemnizaţiile arbitrilor pentru ediţia 2009-2010 la Liga a II-a la un meci sunt de 952 de lei pentru un central, 767 de lei pentru un un asistent şi 656 de lei fiecărui observator.

În Liga a III-a, un arbitru central este remunerat cu 315 lei pentru un joc, asistenţii încasează câte 205 lei, în timp ce observatorul primeşte 155 de lei.
Mai multe articole despre:
FRF Liga II CCA arbitri Vasile Avram bareme