MENIU

Cazul Dumitru Buzatu: Cum a reușit baronul de Vaslui să scape de probe din dosar: zeci de pagini de interceptări, ANULATE

Cazul Dumitru Buzatu: Cum a reușit baronul de Vaslui să scape de probe din dosar: zeci de pagini de interceptări, ANULATE

Sfidare fără limite din partea fostului baron de Vaslui! Avocații lui Dumitru Buzatu au profitat de o decizie a Înaltei Curți care nici măcar nu era pronunțată atunci când a început urmărirea penală! Totul, pentru a-i împiedica pe judecători să folosească o parte din înregistrările audio din dosar. Schema a fost posibilă pentru că procurorii DNA ar fi avut mandat doar pentru interceptarea mesajelor SMS, nu și a materialelor audio-video. 

Nu mai puțin de 6 înregistrări realizate între 16 februarie și 8 septembrie 2023, notate pe un total de 65 de pagini, nu mai acum nicio relevanță în dosar. După intervenția avocaților lui Buzatu, acestea au fost anulate înainte ca Tribunalul Vaslui să permită urmărirea penală a lui Dumitru Buzatu pentru fapte de corupție.

Instanța a transmis că faptele menționate de procurorii DNA în rechizitoriu sunt foarte clare și că magistrații s-au sesizat pentru a se conforma cu exigențele Curții Europene a Drepturilor Omului.

Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu. Măsura preventivă a fost prelungită

Momentul în care Buzatu a fost prins cu mita în portbagaj a fost filmat, iar avocații săi nu au avut cum să conteste proba. De aceea, ei au făcut referire la interceptările făcute înaintea flagrantului și au demonstrat că procurorii DNA au încălcat regulile.

Astfel, înregistrările audio-video făcute de un colaborator înainte să fie dată mita au fost anulate. Pentru că bărbatul a purtat tehnică de la DNA era necesar un mandat separat, au spus judecătorii. Cu alte cuvinte, o serie de dovezi importante au fost pur și simplu trase pe dreapta din cauza unor măsuri birocratice. 

Cazul Dumitru Buzatu: Tribunalul Vaslui a eliminat din dosar mai multe probe-cheie depuse de DNA

Mai multe articole despre:
buzatu mita probe dosar interceptari