MENIU

Cazul câinilor lăsaţi să moară de foame în comuna Băneasa a atras atenţia autorităţilor

Foto: RTV

Cazul câinilor lăsaţi să moară de foame în comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, a atras atenţia autorităţilor. Primarul comunei a anunţat Agenţia de Mediu, iar Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a demarat o anchetă. Proprietara adăpostului improvizat a cerut un drept la replică pe care, apoi l-a refuzat.

Primarul comunei Băneasa a aflat în toiul nopţii de problema câinilor de pe strada Magnoliei. "Azi-noapte (29 iulie -n.r.) pe la ora 23.00-23.30 m-am trezit cu doamna Căpăţână (proprietara adăpostului -n.r.) acasă la mine să vadă ce face cu câinii. N-are forme legale, nu s-a înregistrat la Primărie, am înţeles că a dus câini acolo. Să-şi ia câinii de acolo şi să-i ducă undeva în câmp, să-şi cumpere undeva un loc să-şi facă adăpost de câini dacă vrea", a declarat primarul comunei Băneasa, Gheorghe Dorobanţu.

Imaginile difuzate de Realitatea TV au fost văzute şi de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu. "Nu au autorizaţii de la nicio instituţie abilitată, nici de la noi, nici de la primărie", a spus directorul DSP Giurgiu, Paul Marinescu.

Deranjată de imaginile filmate în curtea plină cu câini, proprietara Iulia Căpăţână a cerut drept la replică. După care s-a răzgândit. "O să vă sun eu când vreau să dau drepturi la replică. Contest ideea reportajului", a completat Iulia Căpăţână.

Totul a început când o telespectatoare Realitatea TV, îngrijorată de soarta câinilor, a trimis pe adresa martorocular@realitatea.net fotografii în care se vede cum aceştia se mâncau între ei. "Câinii pe care vroiam să-i preiau, fiind înfometaţi şi însetaţi, mâncau din semenii lor. M-am speriat. Am fotografiat ceea ce am văzut şi le-am pus la dispoziţia presei în ideea că poate se face ceva pe tema asta", a precizat telespectatoarea, Anca Muşat.