MENIU

"Tatăl meu se simte rău şi nimeni nu se uită la el". Un alt caz dramatic la penitenciarul Jilava

<p>Tratamente medicale minimale &icirc;n &icirc;nchisori</p>

O telespectatoare Realitatea TV ne-a transmis pe adresa Projustitie@realitatea.net situaţia dramatică în care se află tatăl ei, coleg de celulă cu deţinutul care a decedat azi în Penienciarul Jilava. "Tatal meu de 3 zile se simte rau cu hemoglobina 4 si nimeni nu se uita la el. Acum in aceasta dupa amiaza la insistentele lui, l-au dus la spitalul Coltea fara ca macar medicii de acolo sa se uite la el", spune fiica pacientului.

Femeia povesteşte cum doctorii din penitenciarul Jilava au tratat nu doar cu indiferenţă, ci chiar cu cinism şi glume suferinţa deţinutului.

Asta în condiţiile în care, cu puţin timp înainte un alt deţinut din acelaşi penitenciar murise din cauza problemelor cardiace pe care le avea.

"Va trimit acest mail in legatura cu decesul din penitenciarul Jilava, pe care dvs il mediatizati...Acel domn este in camera cu tatal meu care si el se afla in detentie...Apelez cu disperare la dvs, tatal meu se afla incarcerat in penitenciarul Jilava in camera cu domnul care tocmai a decedat din neglijenta lor. Tatal meu de 3 zile se simte rau cu hemoglobina 4 si nimeni nu se uita la el, acum in aceasta dupa amiaza la insistentele lui ,l-au dus la spitalul Coltea fara ca macar medicii de acolo sa se uite la el...in momentul cand a plecat din penitenciar cu ambulanta, doctori din penitenciar isi faceau semne si susoteau, spunandu-i ca acum ii e rau dar cand a primit vizita din familiei nu ii era rau....Va rog ajutati-ma intr-un fel, sunt disperata,nu vreau ca si tatal meu sa pateasca ca domnul respectiv...", spune telespectatoarea căreia i-am păstrat anonimatul.

Un bărbat de 69 de ani, deţinut la Penitenciarul Jilava, a murit, astăzi, după ce i s-a făcut rău. Acesta avea probleme cardiace. Deţinutul a fost resuscitat la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

În ultimele săptămâni, alţi doi condamnaţi şi-au pierdut viaţa la Penitenciarul Rahova, în condiţii suspecte.

Mai multe articole despre:
null