MENIU

Cătălin Tolontan: Astăzi (n.r. - joi) am aflat că Monica Iacob Ridzi a fost acuzată pe drept de către statul român de delapidare de fonduri

Foto: evz.ro
Pentru prima oară după 20 de ani, o comisie de anchetă a Parlamentul îşi exercită drepturile de control.

Cătălin Tolontan a declarat joi la Realitatea TV, după pronunţarea comisiei de anchetă în cazul Ridzi, că lucrul fundamental în acest caz îl reprezintă faptul că această comisie a descoperit că funcţionarii unui minister au delapidat aceşti bani publici şi că, acest lucru, "invită mai departe organismele care fac parte din lanţul de justitie al statului Român să se pronunţe şi să ia act de acest caz extrem de grav."

"Pentru prima oară după 20 de ani, o comisie de anchetă a Parlamentul îşi exercită drepturile de control şi constată nişte lucruri foarte grave", a declarat ziaristul.

"Comisia a constatat că un ministru în Guvernul României a contractat cumpărarea de ştiri şi reportaje la televiziuni din România. Mai mult, aceeaşi bani publici au fost folosiţi şi pentru favorizarea anumitor firme, iar funcţionari din minister în frunte cu ministrul Monica Iacob Ridzi au risipit şi au delapidat bani publici", a conchis Tolontan.

Alina Gorghiu a anunţat joi rezultatele comisiei de anchetă.

"Îi solicităm premierului Emil Boc revocarea din funcţie a ministrului Monica Iacob Ridzi cerem începerea urmăririi penale pentru că s-a constatat că la MTS s-au cheltuit nejustificat sume de bani pentru evenimentele dedicate Zilei Tineretului", a anunţat joi preşedintele comisiei de anchetă a MTS, Alina Gorghiu.