MENIU

Casiera băncii din Galaţi e cercetată penal, poliţiştii au un cerc de suspecţi în cazul jafului

Foto: RTV

Poliţiştii o acuză de neglijenţă pe casiera unităţii bancare din Galaţi jefuită luni, motiv pentru care i-au făcut dosar penal, IGPR precizând, marţi, printr-un comunicat, că există un cerc de suspecţi în acest caz.

În urma verificărilor şi a cercetării locului faptei, poliţiştii au constatat o neglijenţă din partea casierei unităţii bancare, în ceea ce priveşte nerespectarea procedurilor de securitate şi a modului de lucru cu dispozitivul de numerar cu temporizare, fixat în pardoseală, fapt pentru care s-au autosesizat şi i-au întocmit casierei dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, se arată în comunicatul Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru a dispune cu privire la începerea urmăririi penale.

IGPR precizează că, după audierea martorilor şi vizionarea imaginilor surprinse de camerele de luat vederi amplasate în interiorul şi exteriorul agenţiei bancare, poliţiştii au format un cerc de suspecţi şi desfăşoară în continuare verificări şi investigaţii pentru identificarea şi reţinerea persoanelor implicate în eveniment.

Doi bărbaţi, purtând cagule pe faţă, au sustras, luni, 100.000 de lei noi dintr-o sucursală BRD din sud-estul municipiului Galaţi, din strada Portului.

Unul dintre ei era înarmat cu un pistol, despre care nu se ştie dacă era adevărat sau de jucărie. După ce au luat banii, ei au fugit, iar angajaţii băncii au sunat imediat la 112, apelul fiind înregistrat la 13:40, potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.