MENIU

Cartonaşul portocaliu, ultima inovaţie aşteptată în fotbal!

Foto: R.net

Ultima inovaţie în regulamentul sportiv din fotbal ar putea fi apariţia cartonaşului... portocaliu. Informaţia a fost dezvăluită de Pierluigi Collina, şeful arbitrilor din Italia, care a declarat că International Footbal Association Board (IFAB), forul tutelar care poate decide schimbările din regulamentul jocului de fotbal, urmează să ia în discuţie acest lucru.

În ultima vreme au apărut tot mai multe voci care susţin că fotbalul ar trebui să se inspire din alte sporturi, în încercarea de a elimina (limita) greşelile arbitrilor.

Dacă până acum cele mai multe sugestii vizau posibilitatea ca arbitrul să consulte imaginile surprinse de camerele video pe terenul de joc, la fazele controversate (cum se întâmplă în rugby), sau a încă unui arbitru (baschet), ultima abordare pare a fi inspirată din handbal sau hochei. Mai exact, introducerea unui cartonaş "portocaliu", care să vizeze eliminarea temporară a unui jucător de pe teren.

Practic, ar fi vorba de acele agresiuni ale jucătorilor care sunt la limita dintre cartonaşul galben şi cel roşu, şi în care de multe ori arbitrul ezită să dicteze o eliminare, pentru a nu dezechilibra total partida.     

Pierluigi Collina, şeful Comisiei de Arbitri din Italia, a declarat că International Board urmează să ia în discuţie apariţia cartonaşului portocaliu, într-o şedinţă care va avea loc la Manchester, pe 28 februarie.

"La şedinţa de sâmbătă se va discuta despre introducerea cartonaşului portocaliu, propunere făcută de federaţia nord-irlandeză. Acest cartonaş va defini eliminarea temporară pentru situaţiile în care cartonaşul roşu e prea mult, iar cel galben, prea puţin", a declarat Collina, în presa italiană.

Mai multe articole despre:
fotbal cartonaş inovaţie