MENIU

Cartea "Istoria trece, cuvântul rămâne..." a fost lansată în prezenţa Regelui Mihai I

Foto: NewsIn

Volumul de memorii "Istoria trece, cuvântul rămâne...", scris de ultimul director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) din perioada precomunistă, Vasile Ionescu, a fost lansat, vineri, la Bucureşti, în prezenţa Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

"Istoria trece, cuvântul rămâne..." este o carte a mărturiilor cutremurătoare, atât din istoria României, cât şi din viaţa tumultuoasă a autorului - un luptător pentru adevăr. Printre subiectele atinse în carte se numără asasinatele şi rebeliunea legionară, momentul 23 august 1944, puşcăriile comuniste şi condamnarea la marginalizare în regimul democrat-popular.

"Citind mărturiile lui Vasile Ionescu, citeşti şi istoria radiodifuziunii în vremurile acelea. Aceasta este încă o carte importantă care se adaugă mărturiilor atât de importante de la mijlocul veacului trecut", a declarat, cu ocazia lansării, academicianul Dan Berindei, vicepreşedintele Academiei Române.

Vasile Ionescu (1898-1978) a fost al treilea director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi ultimul din perioada precomunistă.
Volumul scris de el a apărut la Editura "Casa Radio", sub îngrijirea lui Adrian Cioroianu şi a Lilianei Muşeţeanu.  Cartea este însoţită de un CD care reproduce fragmente din unica înregistrare pe banda magnetică a autorului, cu acesta citind din mărturiile conservate de Arhivele Sonore ale SRR.

Regele Mihai I şi Regina Ana au fost invitaţii speciali ai lansării, alături de personalităţi ale vieţii culturale, universitare şi ştiinţifice din România. Reprezentanţii Casei Regale nu au făcut nicio declaraţie publică la eveniment şi s-au aflat sub escortă, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din sediul SRR.

Mai multe articole despre:
lansare carte Regele Mihai I