MENIU

Cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu a murit

Foto: catavencu.ro
Surse din anturajul artistului spun că Dolănescu suferea de afecţiuni cardiace

Cântăreţul de muzică populară Ion Dolănescu a murit joi după-amiază, la vârsta de 65 de ani. Dolănescu a încetat din viaţă, în locuinţa sa din Bucureşti, în ciuda eforturilor de resuscitare depuse de medicii sosiţi la domiciliu, au precizat, pentru NewsIn, reprezentanţii Smurd Bucureşti.

"Echipajul de intervenţie s-a deplasat la locuinţa artistului, unde acesta a fost găsit în stop cardio-respirator. Eforturile de resuscitare nu au avut niciun rezultat, astfel că, la ora 16.15, s-a constatat decesul", a declarat şeful Smurd Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Surse din anturajul artistului spun că Dolănescu suferea de afecţiuni cardiace

Irina Loghin, prietenă şi colegă de breaslă a cântăreţului, a povestit, pentru NewsIn, că Dolănescu se afla la masă, în locuinţa sa, alături de un preot, i s-a făcut rău şi s-a retras în dormitor.

Ion Dolănescu, născut la 25 ianuarie 1944, în Peşinari, judeţul Dâmboviţa, este considerat unul dintre cei mai valoroşi cântăreţi de muzică populară români.

A fost un interpret cu o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi televiziune şi cu o bogată activitate concertistică. A cântat, de-a lungul timpului, alături de Maria Ciobanu, Irina Loghin, Maria Tănase şi alţi numeroşi artişti de valoare şi ansambluri folclorice.
Primele cântece pe care le-a înregistrat la radio sunt "Măi Lenuţă treci-i dealul" şi "De-ar fi mândra fată bună". De-a lungul carierei, Dolănescu înregistrat 50 de albume de succes.

Ion Dolănescu a fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov, pe listele Partidului România Mare. În octombrie 2008 s-a retras din politică din cauza problemelor la inimă.

Mai multe articole despre:
deces mort cântăreţ breaking news Ion Dolănescu