MENIU

Canicula, adversara Vasluiului la Nicosia

Foto: NewsIn

FC Vaslui a plecat încă de duminică în Cipru, pentru a pregăti manşa secundă a întâlnirii cu Omonia Nicosia, din turul trei preliminar al Europa League. Deşi la adăpostul scorului de 2-0 realizat pe teren propriu, moldovenii au dat dovadă de prudenţă în declaraţii, conştienţi de forţa adversarilor când evoluează acasă.

Chiar şi Stavros Georgiou, fost component al campioanei Apoel Nicosia şi titular în naţionala Ciprului, a avertizat asupra căldurii insuportabile: "Pe teren propriu Omonia este mult mai puternică datorită suporterilor, care pun presiune pe adversar, dându-le aripi favoriţilor. Cu toate acestea, cred că prima şansă o are Vasluiul, o echipă mult mai bine pregătită şi cu un fotbal modern. Omonia se bazează pe public şi pe căldura insuportabilă de la ora meciului. În schimb, au foarte mulţi jucători noi şi, dacă nu dau gol repede, îşi vor pierde răbdarea şi vor face multe greşeli. Fanii Omoniei sunt puţin încrezători în şansele echipei de a se califica în faza următoare".

În tabăra vasluiană domnea prudenţa înaintea partidei de la Nicosia. "Ne va fi destul de greu, însă sunt convins că putem scoate un rezultat mare, important e să marcăm. Acum cunoaştem jocul Omoniei şi ştim care le sunt punctele tari şi cele slabe", a spus sârbul Marko Ljubinkovic.

"Nu mă tem de presiunea din tribune, ci de temperaturile extrem de ridicate. Sperăm să depăşim cu bine acest şoc termic. Va fi destul de greu, însă suntem învăţaţi să facem faţă oricăror condiţii", a spus şi Gabriel Cânu.

La ora meciului era anunţată o temperatură de 38 grade Celsius, la Nicosia.

Ciprioţii, optimişti

În ciuda eşecului cu 0-2 din meciul tur, în tabăra Omoniei domnea optimismul, fapt reflectat chiar de declaraţia antrenorului Takis Lemonis.

"În România am atacat, dar nu am concretizat. Avem jucători capabili să marcheze. Mintea noastră trebuie să fie limpede şi putem întoarce rezultatul. În partida tur am comis multe greşeli în defensivă, iar responsabilitatea înfrângerii îmi aparţine", a spus tehnicianul cipriot.

"Trebuie să fim foarte atenţi, iar pe lângă determinarea de a câştiga, trebuie să fim calmi şi răbdători. Probabil că lumea se aşteaptă să atacăm din primul minut, dar nu cred că este cea mai potrivită tactică. O să fie presiune asupra noastră şi nu mai vreau ca jucătorii să fie influenţaţi de scor", a adăugat tehnicianul cipriot.