MENIU

"Candidata-Barbie" Elena Băsescu atrage atenţia presei austriece

foto: derstandard.at

Supranumită "candidata Barbie", Elena Băsescu va intra, probabil, în Parlamentul European, deşi s-a retras din PD-L-ul construit de tatăl său, după ce a fost acuzată de nepotism şi incompetenţă, scrie cotidianul austriac Der Standard.

După ce a fost prezentată printre candidaţii excentrici de presa germană şi franceză, EBA este acum luată în colimatorul cotidianului austriac, care-i dedică un întreg articol.

Pe lângă buzele ei pline, părul lins şi machiajul abundent, precum şi nopţile petrecute prin cluburi, Der Standard aminteşte şi de relaţia Elenei cu Andrei Hrebenciuc, "fiul unui rival politic al tatălui ei", şi de faptul că şi-ar fi "cosmetizat" CV-ul susţinând că a studiat doi ani în SUA şi ar fi obţinut o diplomă acolo.

Acuzată de nepotism când a fost aleasă secretar general al Organizaţiei de Tineret PD-L, EBA a dus şi la pierderea Alinei Mungiu Pippidi, care a refuzat să participe pe lista PD-L la europarlamentare din cauza ei, scrie cotidianul austriac.

"Controverse stârneşte şi angajarea Elenei Băsescu la firma Luxten care, în 1997, când tatăl ei era ministru al Transporturilor, a câştigat un contract pe 15 ani pentru iluminatul stradal al Bucureştiului. Conform propriilor declaraţii, ea câştigă acolo 1.800 de euro lunar pentru patru ore pe zi în care introduce "nişte date" în computer - aproximativ de zece ori mai mult decât ar primi cineva cu un alt nume de familie", comentează Der Standard.

Poza din copilărie care apare pe în care Traian Băsescu o duce pe umeri, este de asemenea amintită în acest context.

Der Standard menţionează şi campania Academiei Caţavencu de strângere de semnături pentru EBA, alegătorii putând semna "din prostie", "la mişto", "de frica lui tata" sau cu argumentul "de ce nu". Vezi rezultatele votului.

Citeşte şi... 

Mai multe articole despre:
blog alegeri Elena Băsescu europarlamentare EBA