MENIU

Canalul şi Bara Sulina au fost redeschise, după 48 de ore de restricţii

Foto: RTV

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a ridicat restricţiile de navigaţie impuse pe Canalul şi Bara Sulina vineri, iar nava blocată de furtună în rada Portului Sulina şi-a reluat călătoria.

"Canalul Sulina şi Bara Sulina au fost redeschise navigaţiei astăzi deoarece condiţiile meteorologice s-au îmbunătăţit şi permit navigarea în condiţii de siguranţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, Emanuela Turcu.

Canalul şi Bara Sulina a fost închise vineri, din cauza vântului puternic şi a valurilor mari din Marea Neagră. În momentul închiderii navigaţiei, vântul depăşea viteza de 65 km/h şi prezenta intensificări de durată, iar valurile pe Marea Neagră măsurau 5-6 metri înălţime.

Nava care a fost obligată să staţioneze în rada Portului Sulina de vineri, după aplicarea restricţiilor de către AFDJ, şi-a reluat călătoria. Vasul se deplasează în amonte pe Canalul Sulina.

A fost a opta oară de la începutul acestui an când Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a închis Canalul şi Bara Sulina din cauza vremii nefavorabile. Ultima dată, restricţiile au fost aplicate pe 12 februarie şi au fost ridicate după 24 de ore.
Mai multe articole despre:
restricţii canal navigaţie Sulina