MENIU

Canacheu (PD-L) acuză PSD şi PNL că folosesc Parlamentul în scop electoral

Foto: NewsIn

Preşedintele Comisiei de apărare a Camerei, Costică Canacheu, a acuzat PSD şi PNL că folosesc Parlamentul "în scop electoral" şi că, împreună cu ziaristul Sorin Roşca Stănescu, "fabrică informaţii jurnalistico-politice" pentru a-şi ajuta candidaţii la prezidenţiale.

Canacheu a comentat decizia reprezentanţilor PNL-PSD din Comisia de apărare de continuare a audierilor în cazul Băbeni, susţinând că nu există niciun argument procedural care să presupună continuarea discuţiilor şi că, dacă se doreşte dezvoltarea activităţii Comisiei în acest caz, ar trebui ca deputaţii să ceară Biroului Permanent al Camerei să se constituie în comisie de anchetă.

"Se continuă folosirea Parlamentului în scop electoral. PNL şi PSD au convenit şi votat, cu majoritate, convocarea ziaristului Sorin Roşca Stănescu pentru o discuţie legată de afirmaţiile sale de la sfârştiul lui august (...) PSD, PNL, alături de Sorin Roşca Stănescu, fabrică informaţii jurnalistico-politice pentru a pompa sânge proaspăt în proprii candidaţi la prezidenţiale ai celor două partide. Niciun element din cele susţinute de persoanele audiate şi documentele prezentate la comisie nu confirmă vreo ipoteză din cele avansate în spaţiul public", a afirmat democrat-liberalul.

Deputatul a adăugat că proiectul de raport în cazul Băbeni, prezentat Comisiei şi criticat de PNL şi PSD, nu este elaborat de el, ci de "expertiza Comisiei,  pe baza datelor şi documentelor ce au fost puse la dispoziţie, fără nicio intervenţie a noastră". Potrivit lui Canacheu, majoritatea constituită la nivel politic a refuzat discutarea raportului, neînregistrându-se niciun amendament sau opinie separată la acesta.

Concluzia proiectului de raport, a mai spus deputatul, este că există un deficit de reglementare din perspectiva responsabilităţii instituţiilor publice, care ar trebui obligate, atunci când sunt implicate într-o discuţie publică, să intervină şi să clarifice situaţia.

În privinţa deciziei Comisiei de apărare privind audierea generalului Constantin Degeratu în legătură cu scandalul Hayssam, democrat-liberalul a precizat că acesta este un caz închis.

"Avem judecată, condamnare, urmărire internaţională. În rest, avem doar speculaţii şi intoxicări neprobate în niciun fel", a spus Canacheu, adăugând că deputaţii PD-L din Comisie vor decide miercuri dacă vor participa la audierile programate în cadrul forului.