MENIU

Câmpurile de la marginea Capitalei sunt împânzite de turme de miei care vor fi sacrificaţi pentru Paşte

Foto: pasari-si-animale.ro

Românii au început deja pregătirile pentru Paşte, iar carnea de miel este la mare căutare. Bucureştenii, cel puţin, vor avea de unde alege. Ciobani cu sute de oi au ocupat câmpurile din zona Capitalei, în aşteptarea celor care caută un miel pentru masa de Paşte.

Crescătorii de oi spun că, deocamdată, nu au clienţi prea mulţi, dar speră ca vânzările să meargă mai bine în preajma sărbătorii Învierii Domnului.

Şi anul acesta, ciobanii din judeţele Olt, Teleorman şi Ialomiţa au luat drumul capitalei pentru a-şi vinde mieii. Şi-au construit adevărate stâne pe lângă Şoseaua de centură din sudul Bucureştiului, unde oile pasc liniştite pe câmpurile din zonă.

Au pus anunţuri pe stâlpi şi aşteaptă clienţii. Aceştia vin, îşi aleg mielul preferat, care este sacrificat pe loc. "Mieii sunt sacrificaţi pe câmp, să vadă clientul că e original, e curat, nu e de două săptămâni băgat în marchet", a spus un cioban care a explicat că preţul pentru un kilogram de carne de miel este de 10 de lei "în viu" şi 17 de lei, dacă mielul este tăiat.

Ciobanii veniţi cu turmele de oi la marginea Bucureştiului sunt nemulţumiţi că nici anul acesta autorităţile nu au deschis mai multe centre special amenjate unde mieii să fie sacrificaţi potrivit normelor sanitar veterinare.

În momentul de faţă, în Capitală, există un singur astfel de centru, deschis în sectorul patru.

Cumpărătorii spun că au mai multă încredere în carnea cumpărată direct de la ciobani decât din pieţe.

Ciobanii recunosc că nu respectă toate normele sanitare atunci când sacrifcă miei pe câmp, dar spun că nu au altă modalitate de a-şi vinde marfa până când nu vor fi amenjate mai multe centre speciale de sacrificare a mieilor de Paşte. 

Mai multe articole despre:
carne Bucureşti Paşte miei ciobani