MENIU

Campanie REALITATEA.NET: VREAU SĂ AJUNG LA COTROCENI! Dă-le note candidaţilor la preşedinţie!

Foto: divers.ro

REALITATEA.NET continuă campania VREAU SĂ AJUNG LA COTROCENI! Cititorii REALITATEA.NET sunt invitaţi în continuare să evalueze şi să acorde note candidaţilor pentru prezidenţiale, pe baza activităţii şi declaraţiilor lor din luna anterioară. Vă prezentăm ce au făcut pe parcursul ultimei luni posibilii candidaţi la prezidenţiale.

MIRCEA GEOANĂ Campania electorală se pare că a început deja! La o serbare câmpenească, pe Valea Gurghiului, în judeţul Mureş, la care a venit şi Mircea Geoană, liderii locali ai partidului au împărţit mii de cărţi poştale cu mesajul "Mircea Geoană, preşedinte". Într-o altă vizită, la Cluj, Geoană a declarat că preşedintele Traian Băsescu trebuie să înceteze să se mai joace cu soarta studenţilor şi elevilor şi că aceştia nu pot fi făcuţi prizonierii luptei electorale.

DECLARAŢIA LUNII Geoană: "Fără să fiu nici prea plin de mine, nici mult prea modest, undeva la mijloc, dacă se poate, cred că pot să fac o treabă bună sau o treabă mai bună faţă de ceea ce se întâmplă acum în România".

CRIN ANTONESCU susţine că vrea să arate că lucrurile pot fi făcute şi altfel în România şi nu vrea să mizeze "pe trucuri ieftine pentru a seduce electoratul". "Românii chiar au nevoie de o alternativă serioasă, o alternativă viabilă, şi acea alternativă vreau să încerc să fiu eu", a declarat Crin Antonescu.

DECLARAŢIA LUNII Antonescu: "Eu nu vreau să fiu votat pentru că oamenii s-au săturat şi sunt enervaţi de Băsescu, eu vreau să fiu votat ca o alternativă viabilă la situaţia critică în care se află România acum".

TRAIAN BĂSESCU nu s-a hotărât încă dacă va candida din nou pentru Cotroceni.  "Nu m-am decis dacă voi candida pentru că, pentru mine, altele sunt priorităţile acum. Analiza asupra candidaturii mele este foarte complexă şi nu voi spune nici DA, nici NU în cadrul unei emisiuni de televiziune, iar dacă voi lua o decizie o voi face în cu totul alt cadru. 

DECLARAŢIA LUNII Băsescu: "Cred că există un dram de inconştienţă în Guvern. Pe cine vor să aleagă preşedinte, când cele două partide îşi pierd vremea!? Nu cred că avem nevoie să alegem preşedinte peste o ţară muribundă, ci avem nevoie să scăpăm de criză".

KELEMEN HUNOR crede că România ar merge mai bine dacă Guvernul Boc ar pleca în concediu fără plată. Preşedintele executiv al UDMR a susţinut că Guvernul ar fi trebuit să vină din timp cu un proiect pentru alegerile prezidenţiale, astfel încât să existe timpul necesar dezbaterii lui în Parlament.

DECLARAŢIA LUNII Hunor: "Eu cred că dacă Guvernul ar pleca 10 luni în concediu fără plată, nu s-ar întâmpla nimic, poate lucrurile ar merge un pic mai bine".

NATI MEIR "Singurul pe care l-aş susţine în turul doi, dacă nu mi-ar fi opozant, ar fi răul cel mai mic, respectiv Traian Băsescu", scrie Nati Meir pe blogul personal. Candidatul independent la preşedinţie mai spune că nu ar lăsa ţara pe mâna lui Mircea Geoană, "etichetat drept prostănac de însuşi preşedintele partidului din care face parte".

DECLARAŢIA LUNII Meir: "Băsescu este răul cel mai mic"

SORIN OPRESCU a declarat la sfârşitul lunii august că ia foarte serios în calcul o posibilă candidatură la Cotroceni."Repet ce am mai spus şi înainte. În acest moment iau în calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni, pentru că mizez pe toţi care aşteaptă de ani de zile să trăiască în normalitate", a afirmat Sorin Oprescu.

DECLARAŢIA LUNII  Oprescu: "Nu am spus niciodată că sunt mai bun ca Geoană sau ca Antonescu sau ca Duda. Sunt la fel de bun ca şi ceilalţi candidaţi, numai că mai am ceva în plus, iar dacă voi candida, voi candida cu certitudine ca indepedent",

GIGI BECALI a declarat că în proporţie de 95% există şanse să candideze la preşedinţie. "Nu sunt încă 100% sigur ca voi candida, dar strâng semnăturile. Postul de europarlamentar îl voi menţine şi voi candida la Preşedinţia României", a declarat Gigi Becali la Realitatea Tv. Liderul PNG a precizat că "nu îl interesează" Sorin Oprescu, Traian Băsescu, Mircea Geoană sau Crin Antonescu.

DECLARAŢIA LUNII  Becali: "Pe mine mă cheamă Becali şi nu am făcut politică niciodată influenţat de altă persoană. Eu iau hotărâri în funcţie de cum îmi spune mie conştiinţa şi cum îmi spune Dumnezeu la rugăciuni".

CORNELIU VADIM TUDOR a declarat că în eventualitatea în care nu va accede în turul doi al alegerilor prezidenţiale, voturile susţinătorilor săi vor fi direcţionate către orice alt candidat, în afara lui Traian Băsescu. Despre Crin Antonescu, a susţinut că "este o marionetă în mâinile lui Dinu Patriciu".

DECLARAŢIA LUNII  Vadim: "Preşedintele României voi fi eu sau cine voi vrea eu!"