MENIU

Campanie de împădurire în judeţele Arad şi Timiş

Foto: RTV

Aproximativ 7.000 de tei şi frasini vor fi plantaţi în această primăvară în Arad şi Timiş, în cadrul mişcării naţionale "Milioane de Oameni, Milioane de copaci", de o companie americană, care deţine unităţi de producţie în cele două judeţe.

Primele două acţiuni au avut loc în comuna Bacova, din judeţul Timiş, unde 40 de elevi ai şcolii generale, împreună cu  20 de voluntari ai companiei, au plantat într-o singură zi aproape 500 de tei şi frasini, care vor forma perdele vegetale de protecţie pe terenul recomandat de către primăria locală. "Milioane de Oameni, Milioane de copaci", iniţiată în 2006 de Fundaţia PRAIS, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Garda Naţională de Mediu, mişcare recunoscută de către UNEP (United Nations for Environment Protection).

"În următoarele zile vom planta alţi 330 de tei şi frasini în judeţul Timiş, urmând ca până la finele lunii martie, să plantăm 1.500 de arbori în judeţul Arad. Pentru crearea de perdele vegetale în vecinătatea fermelor vom planta până la finele campaniei de primăvară alţi 4.620 de copaci", a declarat Bogdan Mihail, director General Smithfield Ferme, societate care participă la campanie.
Mai multe articole despre:
copaci Tei plantare frasin