MENIU

Campania România prinde rădăcini a ajuns, sâmbătă, la Remetea Mică, judeţul Timiş

Foto: RTV

Campania România prinde rădăcini a ajuns, sâmbătă, la Remetea Mică, în judeţul Timiş, unde a fost împădurită o suprafaţă de cinci hectare.

Peste 1.500 de voluntari au plantat 25.000 de puieţi de cer, gârniţă, frasin şi păr. 

România prinde rădăcini este o campanie Realitatea TV, susţinută de Petrom şi realizată în parteneriat cu Romsilva şi MaiMultVerde.

Campania "România prinde rădăcini" a început după inundaţiile care au afectat Moldova în vara anului 2008 şi este primul proiect social care tratează atât cauzele, cât şi efectele unui dezastru ecologic. În octombrie anul trecut, cu participarea a peste 5.000 de voluntari, s-au plantat peste 75.000 de puieţi în judeţele Suceava, Neamţ, Bacău.

Etapa a doua a campaniei s-a desfăşurat în această primăvară, când au fost împădurite zeci de hectare de teren din judeţele Ialomiţa, Dolj, Iaşi, Bacău şi Alba. Recordurile de voluntari au crescut de la o zi de plantare la alta, demonstrând impactul social generat de campania Realitatea TV. În total, peste 22.000 de voluntari au participat la cele opt zile de plantare organizate până acum.

Statisticile arată că suprafaţa împădurită din ţara noastră, 26.7% în 2007, este sub media europeană. Comparativ, Bulgaria are păduri care acoperă 32.5% din suprafaţa statului, în vreme ce valoarea atinge 38% în Austria.