Campania \"Român pe patul de spital\" - Topul neregulilor din spitale
Telespectatorii Realitatea TV continuă să ne trimită mesaje despre experienţele pe care le-au avut în spitalele româneşti. Până acum, au venit din toată ţara aproape 1.900 de mesaje. Majoritatea exprimă nemulţumiri faţă de sistemul medical, dar există şi unele de laudă la adresa medicilor.
"Sunt o pacientă obişnuită a spitalului N.C.Paulescu deoarece am diabet şi trebuie să îmi fac analizele des", ne spune Bianca din Bucureşti. "Am numai cuvinte de laudă pentru angajaţi, dar mai ales pentru doctorul care mă tratează şi care mă învaţă cum să am grijă de sănătatea mea şi conduce exemplar acest Spital. El dovedeşte că se poate şi la noi", mai spune telespectatoarea noastră.
Tina din Oradea abordează aspectul învăţământului medical: "Totul porneşte de la Facultăţile de Medicină, unde corupţia este la ea acasă şi majoritatea studenţilor sunt incompetenţi. În Oradea, de exemplu, inclusiv la licenţă se copiază, să nu mai vorbim de examene şi asta din cauza profesorilor corupţi. Înainte, în oraşele mici, ajungeau studenţii cu medii mici, prost pregătiţi, acum examenele se iau pe bani."
"Ar trebui să vedeţi în ce condiţii se lucrează în clinica de pneumologie din Tg. Mureş ", ne scrie Cristina, "şi în ce condiţii stau bolnavii acolo: mizerie, igrasie, frig, o toaletă la 35 de pacienţi, chiar la 60 câteodată, un duş la 60 de pacienţi. S-au tot făcut anchete şi nu s-a schimbat nimic".
Suzana Dan ne scrie că, la Spitalul Judeţean Piteşti, se încasează bani pentru orice serviciu medical. Şi vine şi cu un exemplu - pentru o operaţie de protezare se cer între 2.500 şi 5.000 de lei. O altă telespectatoare, tot din Piteşti, ne spune că la secţia de Ginecologie a trebuit să-i dea medicului 150 de lei pentr o simplă consultaţie.
Un alt telespectator, Eusebiu Spiridon din Curtea de Argeş, este indignat că la spitalul din localitate, oamenii care sunt trimişi la Urgenţă, în Capitală, trebuie să plătească şoferului de Ambulanţă 300 de lei pentru o cursă până în Bucureşti. Acelaşi telespectator mai spune că la secţia de Urgenţă a Spitalului Floreasca, medicul de gardă pretinde 400 de euro pentru o operaţie.
Şi telespectatorii din Moldova sunt nemulţumiţi că trebuie să dea bani în stânga şi-n dreapta, pentru aproape orice serviciu medical. O prospătă mămică, Rocsana Josanu din Târgu Neamţ ne scrie că pe parcursul sarcinii, părinţii trebuie să scoată din buzunar, numai pentru investigaţiile medicale, cam 2.000 de lei.
Niculina ne scrie că medicii de la spitalul din Slatina nu au vrut să o interneze pe motiv că avea buletin de Bucureşti. A fost primită abia după ce a oferit o sumă de bani. Pacienta a ajuns apoi la Spitalul Cantacuzino din Bucureşti unde a fost tratată corespunzător.
Cristina a povestit cum a ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi cu un prieten care fusese lovit la faţă şi care era plin de sânge. "Se vedea că are nevoie de ajutor. Medicii de la Urgenţă se uitau fără ruşine la televizor, l-au privit o clipă şi apoi au continuat să privească emisiunea\', a spus telespectatoarea noastră.
Aşteptăm în continuare mesajele dumneavoastră pe site-ul Realitatea.NET şi la adresa martorocular@realitatea.net.