MENIU

Campania "Român pe patul de spital" - Topul mitei în sistemul sanitar

Foto: NewsIn

În paralel cu numeroasele nereguli organizatorice, foarte mulţi telespectatori ne scriu despre sumele de bani care circulă, ca mită, în sistem. Mulţumim colegilor de la HotNews.ro că ne preiau şi îi invităm să ne citeze în continuare.

Suzana Dan ne scrie că, la Spitalul Judeţean Piteşti, se încasează bani pentru orice fel de servicii medicale. Telespectatorul nostru spune că doar pentru o operaţie de protezare se percep între 2.500 şi 5.000 de lei.

O altă telespectatoare, tot din Piteşti, ne spune că la secţia de Ginecologie a trebuit să îi dea medicului 150 de lei doar ca să se uite puţin la ea.

Voica din Sighişoara este indignată că la ea în oraş până şi banalul anestezic costă 50 de lei.

O doctoriţă din Bucureşti ne spune că acum cinci ani, la Spitalul Universitar din Bucureşti, copilul ei a rămas cu sechele de la naştere din cauza incompetenţei doctoriţei cu care a născut. Nu am sesizat Colegiul Medicilor, pentru că sunt medic şi ştiu cum se rezolvă aceste sesizări. Felicit decizia actualului ministru pentru protejarea pacienţilor.

Un alt medic este nemulţumit de felul în care a fost tratat în spital. Dl Predescu spune că anul trecut a fost dus cu salvarea la spitalul Bagdasar, deoarece avea dureri foarte mari de spate şi a fost considerat o urgenţă. Nu şi pentru medicul de gardă care i-a spus că dacă nu este paralizat, trebuie să meargă la medicul de familie, să ia trimitere către policlinica Bagdasar şi de acolo, poate să fie internat. Asta a fost toată consultaţia. Sunt medic şi stiu ce am de făcut, dar ce se întâmplă cu alţii ?

Un alt telespectator, Eusebiu Spiridon din Curtea de Argeş este indignat că la spitalul din localitate, oamenii care sunt trimişi la Urgenţă, în Capitală, trebuie să plătească şoferului de Ambulanţă 300 de lei pentru o cursă Curtea de Argeş-Bucureşti-Spitalul Floreasca. Cheltuielile nu se opresc însă aici. Odată ajunşi la Urgenţă, medicul de gardă pretinde 400 de euro pentru o operaţie.

Şi telespectatorii din Moldova sunt nemulţumiţi de costul serviciilor medicale. O prospătă mămică, Rocsana Josanu din Târgu Neamţ ne scrie că pe parcursul sarcinii, părinţii trebuie să scoată din buzunar, numai pentru investigaţiile medicale, în jur de 2.000 lei.

Niculina ne scrie că medicii de la spitalul din Slatina nu au vrut să o interneze pe motiv că avea buletin de Bucureşti. A fost primită abia după cea a oferit o sumă de bani. 

Mai multe articole despre:
spital mită bani medic pacient doctor