MENIU

Călin Popescu Tăriceanu: Economia românească este bolnavă, iar marinarul Băsescu a căzut în genunchi la FMI

Foto: NewsIn
Călin Popescu Tăriceanu: România este astăzi o ţară bolnavă

"Economia românească nu se simte bine, pentru că marinarul Băsescu a căzut în genunchi la FMI şi cere ajutorul pentru a salva o economie bolnavă. Dar ajutorul FMI nu va fi un ajutor. E ca şi cum bolnavul ar strănuta şi îi este prescris să i se amputeze piciorul", a spus Călin Popescu Tăriceanu în cadrul şedinţei de la Palatul Parlamentului.

"Democraţia românească nu se simte bine pentru că FSN s-a refăcut, are 70% şi visează la 100%. Trebuie să le arătăm românilor că vrem să apărăm democraţia, iar noi liberalii vrem să ne asigurăm că românii nu vor fi conduşi de o ,,democraţie made Băsescu", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a explicat de ce vrea să candideze.

"România are un guvern de bocitoare, care nu face altceva decât să se plângă, iar ţara are nevoie de un preşedinte care să fie garantul separării puterilor în stat, nu de un preşedinte care îi îndeamnă pe români să se îndatoreze, care vrea toată puterea pentru el. România are nevoie de un preşedinte care să ducă ţara spre prosperitate, nu spre FMI şi îndatorare şi vreau să am şansa să mă lupt cu Traian Băsescu aşa cum am făcut în ultimii patru ani", a continuat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PNL  a explicat direcţiile partidului pe care îl conduce.

"Vreau ca românii să aibă mai multă iniţiativă, pentru că PNL este partidul clasei de mijloc. Prosperitatea României se poate realiza doar prin dezvoltarea clasei de mijloc. Ca preşedinte voi milita pentru competenţa economică, nu spre amatorism ca actualul preşedinte", a spus Tăriceanu.

Liderul liberal şi-a exprimat dorinţele şi planurile

"Vreau să fac din România a şaptea putere economică a Europei, vreau să fac România o ţară respectată şi dezirabilă. Din păcate, în prezent, România este o ţară care riscă să ajungă bolnavul Europei", a promis fostul premier.

Mai multe articole despre:
economie PNL guvern Traian Băsescu FMI