MENIU

Călătorii se bucură că au supravieţuit accidentului de tren. VEZI IMAGINI DE LA ACCIDENT

Trei persoane au fost rănite după ce un tren accelerat s-a lovit de o locomotivă.
Foto: Realitatea Tv

Călătorii care erau în trenul accelerat spun că s-au speriat foarte tare. Ei povestesc că obiectele din tren au căzut peste ei, iar persoanele care erau în picioare s-au lovit. Trei persoane au fost rănite.

Două femei şi un bărbat care au suferit traumatisme în urma accidentului feroviar de la Romuli au fost transportaţi, cu trei ambulanţe, la Spitalul Năsăud.

Medicul Anca Vituşinschi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, a declarat că un bătrân de peste 60 de ani din judeţul Maramureş a suferit un traumatism cranian, iar celelalte două femei, una din Maramureş şi alta din judeţul Caraş-Severin, au leziuni la nivelul coloanei vertebrale şi membrelor.

"Bătrânul şi-a pierdut cunoştinţa. Celelalte două femei au vârste între 45 şi 50 de ani şi au traumatisme la nivelul coloanei vertebrale şi membrelor. Îi aducem pe toţi la Spitalul Orăşenesc Năsăud. Din câte am aflat de la ei, s-au lovit cu capul de bare, au căzut peste ei bagaje. A mai fost o persoană lovită mai tare la cap, dar care nu a vrut să fie transportată la spital", a declarat Anca Vituşinschi.

Călătorii spun că se bucură că au supravieţuit.

"După ce s-a defectat prima locomotivă, aşteptam a doua locomotivă să ne ia. Cea care a venit a intrat cu viteză în noi. Au căzut bagajele peste oameni, cei care erau în picioare au căzut. Eram pe hol şi am căzut pe spate", a declarat un călător.

"Pe la 9.30 s-a defectat locomotiva am aşteptat două ore altă locomotivă. A venit, dar nu a reuşit să pună frână. Ne-a speriat, au căzut bagajele peste noi", a spus un călător.

"Prima dată a luat foc locomotiva. Am aşteptat o altă locomotivă care să vină să ne ducă până în staţie, probabil nu a putut să frâneze suficient şi a dat în cealaltă. În acel moment au căzut suporturi de bec, tetiere. Ne-am speriat foarte tare, mai ales când ne-am uitat pe geam şi am văzut hăul în care suntem", a spus o doamnă care călătorea cu trenul implicat în accident.

Un tren accelerat în care se aflau 41 de călători şi care circula dinspre Sighet spre Timişoara şi staţiona, din cauza unei defecţiuni la locomotivă, între staţiile Fiad şi Romuli, a fost lovit de o locomotivă de ajutor trimisă în zonă. Conform primelor date, în acest caz ar putea fi vorba despre o eroare a mecanicului locomotivei de ajutor.
Mai multe articole despre:
tren răniţi locomotivă călători lovit defect