MENIU

Cadouri prin poştă: Trei sute de colete sunt primite sau trimise de bucureşteni în fiecare zi

Românii primesc la fel de multe colete internaţionale ca şi în anii trecuţi

De la jumătatea lunii noiembrie şi până la jumătatea lunii februarie. Atât durează perioada cea mai aglomerată din an pentru angajaţii Poştei Române care distribuie coletele internaţionale ale românilor. În fiecare zi, aproximativ 300 de colete sunt trimise şi primite  în fiecare oficiu poştal care primeşte colete internaţionale.

La Oficiul Poştal nr. 3 din Bucureşti, 22 de persoane stăteau la coadă la ora 10:00 dimineaţa aşteptând să îşi primească de la rude sau prieteni cadourile din străinătate. Deşi este ajunul Crăciunului, oamenii sosesc şi aşteaptă cadourile pentru nepoţi sau comenzile făcute pe site-uri din străinătate.

\"Nu a scăzut numărul coletelor faţă de anul trecut. E la fel de aglomerat şi ţinând cont că multe oficii poştale europene nu lucrează de sărbători ca noi,  va fi la fel de aglomerat până în februarie\", a precizat dirigintele Oficiului Poştal numărul 3.

Oamenii primesc mai ales cadouri de la românii plecaţi peste hotare care nu au putut să fie alături de familie în perioada sărbătorilor de iarnă. De la haine, încălţăminte, ornamente de Crăciun şi electronice, oamenii preferă să aştepte coletele din străinătate decât să cumpere aceleaşi produse mai scump din România. De asemenea, tinerii preferă să îşi comande gadget-uri de pe site-uri străine,  sau să le primească de la cunoştinţele şi rudele din străinătate.

\"La fiecare din oficiile poştale bucureştene unde se pot trimite şi primi colete internaţionale a crescut traficul la un nivel asemănător aceleiaşi perioade a anului 2008. Astfel, se livrează aproximativ 300 de colete pe zi, iar o statistică la nivel naţional va fi disponibilă la sfârşitul lunii ianuarie\", a declarat pentru REALITATEA.NET, Mara Popescu, purtător de cuvânt în cadrul Poştei Române.

Şi la nivel intern, traficul coletelor poştale s-a dublat de la sfârşitul lunii noiembrie, precizează reprezentanţii Poştei Române.