MENIU

Cabinetul stomatologic pentru seropozitivi din Hunedoara a fost închis din cauza lipsei banilor

Foto: RTV

Singurul cabinet stomatologic pentru persoanele infectate cu HIV din judeţul Hunedoara a fost închis la doar patru luni de la inaugurare din cauza lipsei banilor. Persoanele seropozitive se plâng că nimeni nu vrea sa le trateze afecţiunile stomatologice.

Cabinetul a funcţionat în incinta Spitalului de Urgenţă Petroşani. Aici a lucrat un singur medic, care a renunţat, nemulţumit de faptul că nu exista finanţare pentru serviciile medicale prestate. Nici spitalul şi nici Casa de Asigurări de Sănătate nu îşi asumă vina închiderii acestui cabinet. 

"A fost foarte important deoarece aveau probleme cu dantura şi nimeni nu-i primea. Nu ştim ce se va întâmpla, pentru că din cauza durerilor pe care le au, le este frică să mai spună că sunt seropozitivi", a spus preşedintele Asociaţiei Anti-SIDA din Petrila, Dorina Ignat.

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Petroşani a spus că medicul a dorit rezilierea contractului cu spitalul, în timp ce medicul susţine ca nu a fost plătit pentru materiale sau pentru orele de muncă. Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate au precizat că au decontat banii necesari spitalului, dar nu au fost anunţaţi că stomatologul a plecat.

Datoriile spitalului pentru plata medicului şi a materialelor folosite la cabinet nu depăşesc 1.000 de lei pe lună. În Valea Jiului sunt înregistraţi peste 250 de persoane infectate cu HIV.