MENIU

C. T. Popescu: Miza nu este Ministerul de Interne, ci imaginea lui Traian Băsescu

Foto: newsIn
C. T. Popescu: "Atunci apare ca un Părinte al Naţiunii şi iese foarte bine din treaba asta (Traian Băsescu - n. red.)"

Există posibilitatea ca întregul scandal iscat în jurul demiterii ministrului de Interne, Dan Nica, să nu fie decât o stratagemă din partea preşedintelui Traian Băsescu să devină un mediator între cele două partide de la guvernare, a spus Cristian Tudor Popescu, la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Ora de Foc.

Astfel "miza nu este Ministerul de Interne, ci imaginea lui Traian Băsescu, mai precis cum iese Traian Băsescu din acest scandal. S-ar putea ca marţi să asistăm la refuzul lui Traian Băsescu de a semna demiterea lui Dan Nica", spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

"Atunci - a continuat jurnalistul - apare ca un Părinte al Naţiunii şi iese foarte bine din treaba asta (Traian Băsescu - n. red.). În clipa unui gest de onoare (demisia de onoare a lui Emil Boc - n. red.) al domnului Boc, se va auzi până la Kiev un hohot de râs al întregii Românii. Demisia de onoare a domnului Boc mi se pare că ar stârni un hohot de râs", a mai spus Cristian Tudor Popescu, referindu-se la o eventuală recunoaştere a vreunei greşeli din partea premierului Emil Boc.

Jurnalistul consideră că, în cazul în care Traian Băsescu nu semnează demiterea lui Dan Nica, premierul Emil Boc s-ar afla într-o situaţie jenantă şi ar trebui să-şi dea demisia de onoare.

Traian Băsescu a făcut, luni, primul pas de a se pune la dispoziţia celor două partide de la guvernare pentru o mediere a situaţiei.

Premierul Emil Boc l-a demis, luni, pe ministrul de Interne, Dan Nica. Primul-minstru a mai anunţat că a cerut PSD ca, în 24 de ore, să facă o nouă propunere pentru ministerul de Interne, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla în acest termen, va propune un interimat. 

De cealaltă parte, Comitetul Executiv al PSD a votat pentru susţinerea ministrului Dan Nica şi, în cazul în care acesta nu va fi menţinut în funcţie, miniştrii PSD îşi vor da demisia. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că responsabilitatea pentru remanierea ministrului Dan Nica aparţine preşedintelui. "Dacă Traian Băsescu acceptă remanierea lui Dan Nica, Coaliţia se rupe", a spus Mircea Geoană.