MENIU

C. Antonescu: PNL crede că nu are rost să participe la discuţii cu Negoiţă despre formarea Guvernului

Foto: NewsIn

PNL nu va participa la nicio discuţie cu Liviu Negoiţă despre formarea unui Guvern deoarece este vorba doar de "prefăcătorie", a spus Crin Antonescu. Mai mult, spune liberalul, s-ar fi aşteptat la desemnarea altcuiva, de exemplu Mihai Tănăsescu.

"În momentul în care preşedintele României, în mod vădit, explicit, asumat, ignoră voinţa tuturor partidelor parlamentare în afară de al său, ignoră o hotărâre a Parlamentului, ignoră votul dat în Parlament prin care a căzut Guvernul Croitoru, ignoră ce i-am spus la consultări, oare ce rost are să discutăm despre formarea unui Guvern cu domnul Negoiţă? Nu are niciun rost. În afară de faptul că avem treabă, noi dorim să facem acele lucruri care sunt utile şi necesare. Tangourile, discuţiile, prefăcătoriile astea 'hai să ne facem să ne consultăm, hai să ne facem că discutăm' sunt pierdere de timp şi contribuie la părerea foarte proastă a electoratului despre clasa politică. În sensul acesta nu avem ce să discutăm cu domnul Negoiţă. Domnul Negoiţă, ca şi domnul Croitoru, discută în familie: cu domnul Băsescu, cu domnul Boc, şi, mai nou, cu domnul general Oprea", a atacat Antonescu.

Mai mult, liberalul a dat asigurări că nu va participa la discuţiile cu Liviu Negoiţă, adăugând că el nu se răzgândeşte "din cinci în cinci minute".

Antonescu a mai ţinut să sublinieze că nu are nimic personal împotriva lui Liviu Negoiţă sau împotriva edilului Sectorului 3. "Locuiesc în Sectorul 3, pot să am o problemă la Primărie, pot să merg într-o audienţă la Primărie, pot să mă întâlnesc cu Negoiţă să discutăm. Nu am nimic personal împotriva domnului Negoiţă, care este un primar despre care se pot spune bune, se pot spune rele, este reales cu un scor copleşitor şi respect acest lucru la orice primar, deci nu discut calitatea de edil. Nu avem ce să discutăm cu domnul Negoiţă în această împrejurare, pentru că PNL a respectat toate procedurile, s-a comportat cuviincios, respectuos cu preşedintele României, cu domnul Croitoru, şi-a spus punctul de vedere", a subliniat Antonescu.

Preşedintele PNL a mai afirmat că nu este "foarte surprins" de desemnarea lui Liviu Negoiţă, deşi a reiterat că ar fi aşteptat, "în al doisprezecelea ceas", o soluţie raţională.

"Mă gândeam că preşedintele va veni cu un alt tehnocrat, cu un nume, eventual mai prestigios în zona asta, a raporturilor cu FMI, poate cu Mihai Tănăsescu, cum se vehicula. Ei bine, nu. Traian Băsescu nu mai are ţară, nu-l mai interesează restul, trăieşte în grădina PD şi se pare că şi-au făcut o lume a lor în care se desemnează unii pe alţii (...) Va veni şi data de 6 decembrie şi vom merge mai departe", a adăugat Antonescu, adăugând, însă, că tot acest comportament "costă bani".