MENIU

C. Antonescu: Băsescu este punctul final al sistemului creat de Iliescu

Foto: blogspot.com

Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat că preşedintele Traian Băsescu reprezintă punctul final al sistemului creat de Ion Iliescu în România, cu care el nu are, însă, nicio legătură.

Crin Antonescu a ţinut să-i dea replica purtătorului de cuvânt al candidatului Traian Băsescu, Sever Voinescu, referitor la acuzele acestuia cu privire la legătura dintre Crin Antonescu şi Ion Iliescu.

"Nu respect aprecieri cum că aş fi al doilea candidat al lui Iliescu şi ştiţi foarte bine că nu e aşa. Dvs. aveţi mijloacele să înţelegeţi că Traian Băsescu este punctul final al sistemului creat de Iliescu în România şi că eu nu am nimic comun nici cu unul, nici cu altul", a afirmat preşedintele PNL.

"Îmi pare rău dacă dvs. vă scapă nu faptul că Traian Băsescu n-a reuşit niciun proiect în afară de acela de a câştiga nişte alegeri - la Primărie, la preşedinţie, altceva n-a reuşit - dar îmi pare rău dacă vă scapă faptul că reuşita mea majoră nu e ce am făcut la MTS ori la Parlament, ci este că am dovedit că poţi să faci politică fără să minţi, fără să furi şi fără să fii slugarnic. Un om ca dvs. trebuia să vadă asta, pentru că eu am făcut asta pentru oameni ca dvs.", a completat Antonescu.

Candidatul PNL la preşedinţie, Crin Antonescu, a încercat "să se lepede" de alianţa cu Iliescu, Geoană, Voiculescu şi Patriciu, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Traian Băsescu.

"Domnul Crin Antonescu a încercat să se lepede de alianţa sa cu domnii Ion Iliescu, Mircea Geoană, Dan Voiculescu şi Dinu Patriciu. Vă reamintim că domnul Crin Antonescu este senator ca urmare a unei legi negociate de domnii Hrebenciuc şi Bogdan Olteanu, prin care principiul votului uninominal a fost alterat", a declarat deputatul PD-L Sever Voinescu, purtător de cuvânt al candidatului Traian Băsescu.

El a completat că Antonescu "dovedeşte adevărul trist şi dezonorant pentru domnia sa că, orice ar face, nu mai poate ieşi din rolul de candidat secund al lui Iliescu".

Intervenţia lui Voinescu s-a referit la declaraţia lui Crin Antonescu, din cursul zilei de duminică, la Constanţa, când a afirmat că opinia exprimată de Dinu Patriciu, potrivit căreia Mircea Geoană ar fi un bun prim-ministru în cazul în care candidatul PNL câştigă alegerile prezidenţiale, reprezintă "opinii personale" ale acestuia şi că opţiunea lui rămâne Klaus Johannis.

"Evaluările pe care le-a făcut colegul nostru de partid, Dinu Patricu, sunt pur personale. Mă detaşez categoric de ele. Netăgăduind dreptul unui membru de a-şi spune opinia, niciodată n-o să-l confund pe Tony Blair cu Mircea Geoană, niciodată nu o să consider că domnul Mircea Geoană e un liberal, niciodată n-o să mi se pară că domnul Mircea Geoană a făcut politică în companii domnului Bush şi domnului Clinton. Soluţia mea, dacă devin preşedinte, este prim-ministru Klaus Johannis şi nicidecum Mircea Geoană", a declarat Antonescu, la Constanţa.