MENIU

Bursa Română de Mărfuri a ieşit din insolvenţă, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti

Foto: brm.ro

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat sentinţa ce privea deschiderea procedurii de insolvenţă a Bursei Române de Mărfuri (BRM), după ce operatorul de piaţă şi-a achitat datoria pe care o avea la Compania de Trazacţii şi Brokeraj Moldova SRL, a anunţat, marţi, BRM.

Bursa Română de Mărfuri (BRM) intrase în insolvenţă la începutul lunii, din cauza unei întârzieri în depunerea documentelor aferente plăţii unei datorii către Terminalul Iaşi.

"Este vorba de o dispută mai veche cu privire la nişte datorii reciproce între Bursă şi Terminalul Iaşi. Terminalul a făcut această reclamaţie, am intrat într-o zonă de negociere consiliere şi BRM a plătit aceşti bani revendicaţi, dar din câte am înţeles avocatul nostru nu a depus la timp hârtiile", declara anterior preşedintele BRM, Septimiu Stoica.

În urma incidentului, Bursa Română de Mărfuri a întrerupt contractul cu administratorul terminalului său de la Iaşi, Compania de Tranzacţii şi Brokeraj Moldova SRL, alocând acest punct de lucru unui alt administrator.

Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată  în noiembrie 1992, care a dezvoltat mai multe tipuri de pieţe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piaţa la disponibil (unde se tranzacţionează mărfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de mărfuri) şi Piaţa licitaţiilor (proceduri de achiziţii, vânzări, închirieri şi concesiuni).

Activitatea BRM se desfăşoară la sediul central din Bucureşti şi prin reţeaua teritorială, care numără 33 de terminale.

Mai multe articole despre:
insolvenţă