MENIU

Bursa din Statele Unite traversează o perioadă foarte bună

Foto: Realitatea TV

Bursa de la New York traversează o perioadă extrem de benefică, după ce şapte zile la rând a închis în urcare. Companiile listate au înregistrat venituri peste estimările analiştilor pe fondul sporirii încrederii investitorilor. Cu toate acestea specialiştii avertizează că stabilizarea pieţei financiare ar putea fi de scurtă durată.

Bursa a încheiat şedinţa în creştere după ce o serie de companii americane au anunţat venituri mai mari decât aşteptările analiştilor de pe Wall Street. Bursa a închis pe verde pentru a şaptea zi consecutiv. Indicele Dow Jones a crescut cu 0.7%, iar indicele Standard and Poors 500 a atins cel mai mare nivel din ultimele 8 luni.

Optimisnul a cuprins din nou bursa americană după ce o serie de bănci mari de investiţii inclusiv Goldamn Sachs şi JP Morgan, au anunţat profituri peste estimările analiştilor. Acţiunile Catterpillar, cel mai mare producător mondial de escavatoare şi buldozere au crescut cu 7% după publicarea rezultatelor financiare trimestriale.

Preşedintele Băncii Centrale americane a declarat în faţa Congresului că situaţia economică s-a ameliorat în SUA, însă există riscul ca stabilizarea recentă de pe piaţa fianciară să fie efemeră.

Mai multe articole despre:
creştere acţiuni Statele Unite bursă