MENIU

Bugetul Camerei Deputaţilor pe 2009 va creşte cu 22% faţă de anul trecut

Foto: NewsIn

Bugetul Camerei Deputaţilor pe 2009 va creşte cu 22% faţă de anul trecut, la capitolul investiţii figurând dotările pentru studioul de televiziune al Parlamentului, dotarea a trei comisii cu aparatură pentru vot electronic şi înregistrări şi construirea unui garaj subteran.

"Faţă de varianta discutată la ultima şedinţă a Biroului Permanent s-au făcut nişte modificări în zona investiţiilor pentru că s-a dorit o creştere accentuată, sau în orice caz, un pas înainte din punct de vedere al transparenţei parlamentere", a declarat, astăzi, secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu.

Barbu a explicat că, în zona investiţiilor, s-a stabilit să se continue, în acest an, cu dotarea a încă trei comisii cu aparatură pentru vot electronic, înregistrări audio şi video.

"De asemenea, urmează a fi finalizat şi studioul de televiziune al Parlamentul cu dotările necesare pentru că aveau în prima fază o propunere, dar lipsea doar o chestiune cu dotarea cu o masă, care a fost deja achiziţionată, dar dată în folosinţă unei comisii. Acest obiect trebuie să fie procurat din nou. Valoarea, faţă de prevederea anterioară, a crescut cu 160.000 de lei", a spus Barbu, arătând că studioul este deja finalizat în proporţie de 70% şi va găzdui televiziunile care doresc să realizeze transmisii.

"În buget sunt alocate 440.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la studio şi încă 160.000 pentru dotări", a punctat secretarul general al Camerei.

"Investiţiile, în marea lor majoritate, se duc pe lucrări, sau pe dotări. Lucrările importante sunt la subteranele acestei clădiri. Acolo se continuă o lucrare la garajul subteran. Din punct de vedere al lucrărilor, avem o scară degradată, care trebuie reparată. Mai există o centrală mare de ventilaţie a întregii Camere, care cuprinde cinci camere, din care funcţionează doar două. Trei sunt nefuncţionale", a explicat Gheorghe Barbu.

Pe de altă parte,  diminuările se referă în special la cheltuielile de deplasări, la cele de protocol, la fondul preşedintelui Camerei Deputaţilor. "Sunt şi în alte zone, cum ar fi departamentul de birotică. În bugetul de anul acesta nu există prevederi pentru achiziţionări de automobile", a arătat Barbu.

Mai multe articole despre:
buget Camera Deputaţilor