MENIU

Bugetarii vor intra forţat în vacanţă sau vor lucra mai puţin în perioada septembrie - noiembrie. Cum comentaţi?

Foto: cotidianul.ro
Gh. Pogea: În perioada septembrie - noiembrie 2009 toţi angajaţii din sectorul public vor avea timpul de lucru redus cu 10 zile lucrătoare şi cu diminuarea venitului aferent acestei perioade

Toţi bugetarii vor intra în vacanţă forţată sau vor fi obligaţi să lucreze mai puţin. Ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea a anunţat că în perioada septembrie-noiembrie, toţi salariaţii de la stat vor avea 10 zile de concediu fără plată sau vor lucra mai puţine ore pe zi astfel încât activitatea instituţiilor să nu fie afectată.

Ministrul Gheorghe Pogea a anunţat, de asemenea, că până la sfârşitul anului orele suplimentare nu vor mai fi plătite, iar primele vor fi anulate.

"În perioada septembrie până în noiembrie 2009 toţi angajaţii din sectorul public, inclusiv cei din autorităţile locale locale şi de la instituţiile autofinanţate vor face obiectul reducerii timpului de lucru normat cu 10 zile lucrătoare şi sigur cu diminuarea corespunzătoare a venitului aferent acestei perioade. Efectul va fi de 0,3 la sută din PIB, pe net. Fiecare ordonator principal de credite va dispune, funcţie de specificul activitatii, fie concediu fără plată, fie o combinaţie între concediu fără plată sau reducerea programului de lucru de la 8 ore la 6 ore", a declarat ministrul Pogea.

Şi ministrul Adriean Videanu a confirmat aseară la Realitatea TV că bugetarii vor avea salarii reduse cu 4% până la sfârşitul anului prin acordarea de concediu fără plată sau prin muncă neplătită.