MENIU

Bucureştiul, paralizat de greva de la metrou. 600.000 de oameni au fost afectaţi

Trafic în Bucureşti

Greva angajaţilor de la Metrorex a făcut imposibilă deplasarea prin Capitală. Peste 600.000 de bucureşteni au circulat la suprafaţă, cu mijloacele de transport în comun sau cu maşinile proprii în loc să se deplaseze, ca în fiecare zi, cu metroul.

\"În Bucureşti va fi un haos general dacă nu va merge metroul. Se va circula bară la bară\", cred patronii firmelor de taximetrie din Bucureşti, caresunt printre principalii beneficiari ai grevei generale de la Metrorex.

Companiile de taxi nu au rămas marţi indiferente la acţiunea de protest a angajaţilor de la metrou şi au scos mai multe maşini în stradă, faţă de o zi obişnuită. \"Îi vom aduce pe taximetriştii care lucrează de noapte în tura de zi şi îi vom amplasa lângă toate staţiile de metrou\", a declarat pentru REALITATEA.NET directorul general la Taxi 2000, Robert Megheşi.

Legat de veniturile pe care le vor obţine de pe urma grevei de la metrou, acesta a precizat că \"probabil încasările vor fi mai mari cu 40-50% faţă de o zi normală, însă dacă toate maşinile vor fi în stradă, se va circula bară la bară\", a conchis directorul de la Taxi 2000.

Cât priveşte măsurile luate de Poliţia Capitalei, \"brigada Poliţiei Rutiere şi-a dimensionat forţele în funcţie de valorile de trafic (...)  Dacă va fi nevoie, vor fi luate forţe şi din rezervă, din birouri, asta înseamnă ca vor putea fi 200 de agenţi în stradă\", a declarat pentru REALITATEA.NET purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Şi activitatea serviciului de ambulanţă a fost afectată marţi din cauza grevei de la metrou. \"Probabil că o sa fie mai aglomerat decât în zilele obişnuite. Îi asigurăm pe bucureşteni că vom face faţă mâine, chiar dacă vor circula mai multe maşini decât în zilele obişnuite. Nu cred ca vor fi probleme, dar dacă vor apărea, o să suplimentăm cu 10-15% numărul de ambulanţe în fiecare sector, astfel încât să încercăm să menţinem ambulanţele pe toate sectoarele\", a declarat, pentru REALITATEA.NET, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, Alice Grasu.