MENIU

Bucureştenii pot închiria gratis biciclete în parcurile Kiseleff şi Bazilescu

Pentru prima oara in istoria orasului lor, mersul pe bicicleta este gratuit pentru bucuresteni! „La Pedale” – este primul sistem gratuit de bike-sharing din Romania organizat de Asociatia Green Revolution si Primaria Sectorul 1. Programul „La Pedale” pune la dispozitia publicului de toate varstele 150 de biciclete verzi, in parcurile Kiseleff si Bazilescu.

Toate bicicletele de la centrul “La Pedale” deschis miercuri in Kiseleff au fost inchiriate, iar mai mult de jumatate dintre vizitatori au ajuns la centru dupa ora 17.00. Pentru ca toti sa se poata bucura de biciclete verzi, programul a fost prelungit din prima zi pana la ora 20.00.

Inchirierea unei biciclete verzi nu costa nimic si se face pe baza buletinului si a unui contract de dare in folosinta semnat la centrele „La Pedale”. Bucurestenii se pot plimba timp de maximum doua ore in perimetrul parcurilor de unde au inchiriat bicicleta.

„Proiectul „La Pedale” este unul foarte ambitios pentru Asociatia Green Revolution dar in aceeasi masura si pentru locuitorii capitalei. Este o proba de civilizatie pe care eu sper sa o trecem cu bine, o dovada a faptului ca Bucurestiul poate evolua si se poate transforma intr-o capitala europeana”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Green Revolution.

„Unii interzic mersul pe bicicleta in parcuri, noi il incurajam. Proiectul este o premiera pentru Bucuresti si reprezinta un indemn la miscare, la un stil de viata sanatos”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, co-organizator al proiectului.

Proiectul are si o componenta sociala importanta. „Realizarea acestui proiect va face cu siguranta multi bunici, parinti , tineri si copii fericiti. Dar ce este mai important este ca am reusit sa realizam, intr-o perioada de criza economica, 8 locuri noi de munca pentru studenti. Si poate lucrul acesta conteaza la fel de mult ca intregul proiect” – a mai precizat Raluca Fiser.