MENIU

Bucureştenii au serbat Ziua Naţională cu parade militare, concerte şi tradiţionala fasole cu cârnaţi

<descriere>

Edilii Capitalei s-au pregătit pentru Ziua Naţională cu spectacole în aer liber, în timpul cărora au fost aprinse luminile de sărbători, cu nelipsita masă de fasole cu cârnaţi şi ţuică fiartă, dar şi cu gesturi mai inedite, cum ar fi eliberarea a 1.500 de porumbei pe ritmurile Odei Bucuriei.

Pentru al nouălea an consecutiv, edilii sectorului 2 i-au îmbiat pe bucureşteni cu fasole cu costiţă şi ţuică fiartă.  La sediul Centrului Administrativ al sectorului 2, dar şi în alte 12 locuri special amenajate din sector, a fost pregătită o masă ostăşească tradiţională: 13.000 de porţii de fasole şi 725 de litri de ţuică în cele opt corturi.

Începând cu ora 11.00, Primăria Sectorului 2 a servit porţii de fasole şi ţuică fiartă şi la Gara de Est, Parcul Florilor, Parcul Plumbuita, Parcul Vatra Luminoasă, Parcul Floreasca, Parcul Lunca Florilor, Parcul Motodrom, Bulevardul Basarabia, intrarea în Parcul Naţional, Parcul Tei, Strada Nicolae Apostol (Grădiniţa nr. 215) şi pe Strada Periş - Grădiniţa nr. 9.

Tot marţi, edilii sectorului 2 au pregătit la sediul primăriei şi un program artistic susţinut de Ştefania Rareş, Gheorghe Turda şi ansamblul de dansuri populare \"Ciocârlia\". Locuitorii sectorului au asistat şi la eliberarea celor 1.500 de porumbei pe ritmurile Odei Bucuriei, precum şi la defilarea cadrelor Poliţiei Comunitare Sector 2.

Seara, pe platoul Romanilor, a fost programat un foc de artificii  urmat de un concert susţinut de formaţii locale şi de recitaluri susţinute de Anda Adam şi formaţiile Compact şi Direcţia 5.

Şi în sectorul 6, edilii au pregătit o serie de evenimente festive - paradă militară, muzică de fanfară şi program folcloric - alături de o masă \"în stil românesc\", cu fasole şi cârnaţi. La foioşorul din parcul Drumul Taberei şi la scena din Parcul Crângaşi, între orele 8.00 - 12.00, a fost preparată fasolea cu cârnaţi, iar ora 12.00 au fost servite 5.000 de porţii de mâncare.

La ora 13.00 a început parada militară, iar de la ora 13.30 un program artistic folcloric pregătit special pentru cei care au venit în cele două parcuri.Tot pe 1 decembrie, în Parcul Drumul Taberei a fost deschis oficial \"Parcul lui Moş Crăciun\", care va aduce concerte zilnice şi locuri de distracţie pentru copii.

Pentru a marca ziua de 1 decembrie, edilii sectorului 3 au pregătit locuitorilor un spectacol susţinut între orele 18.00-20.00 în Parcul Alexandru Ioan Cuza de tenorul Dumitru Ghiaţă şi de formaţia Pro Patria, formată din 25 de instrumentişti care interpretează muzică militară. Tot marţi, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, a aprins luminile festive de pe aleile Parcului Alexandru Ioan Cuza, care va găzdui pe parcursul lunii decembrie, \"Oraşul lui Moş Crăciun.