MENIU

Bruxelles-ul a autorizat preluarea Chrysler de către Fiat

Foto: REALITATEA.NET

Comisia Europeană (CE) a anunţat vineri că a autorizat achiziţia constructorului american de automobile Chrysler de către firma italiană Fiat, argumentând că operaţiunea nu va influenţa de manieră semnificativă piaţa concurenţială a Uniunii Europene.

"Între Chrysler şi Fiat sunt prea puţine suprapuneri de activităţi. De aceea, achiziţia nu ar modifica într-un mod semnificativ structura concurenţială pe piaţa construcţiei şi furnizării de maşini în UE", se arată în comunicatul Comisiei.

Chrysler şi Fiat au ajuns în iunie la un acord, în urma căruia activele constructorului american au fost preluate de grupul italian, scoţând noua firmă Chrysler dintr-un proces de redresare sub controlul justiţiei. 

Astfel, într-o primă fază, 20% din acţiunile noii societăţi, numite Chrysler Group LLC, vor fi deţinute de Fiat, care nu aduce aport în bani, ci tehnologie şi modele noi. 

Participaţia Fiat va creşte ulterior, în mai multe etape, până la 35%, dacă vor fi îndeplinite mai multe obiective bine stabilite.

Mai multe articole despre:
CE Chrysler Fiat