MENIU

Bruce Springsteen lucrează la un volum autobiografic

Foto: www.washingtoncitypaper.com

Cântăreţul american Bruce Springsteen lucrează la o carte autobiografică pentru care ar putea primi 10 milioane de dolari, mai mult decât a obţinut Eric Clapton pentru volumul său de memorii, potrivit unor surse din industria editorială citate de New York Post.

"Ar putea fi cea mai importantă autobiografie a unui star al muzicii rock din toate timpurile", spune unul dintre editorii interesaţi de proiect, dar care preferă să îşi păstreze anonimatul. Potrivit acestuia, Springsteen, care tocmai a împlinit 60 de ani, ar putea primi între nouă şi zece milioane pentru drepturile volumului de memorii.

Autorul celebrelor "Born in USA" şi "Born to Run" beneficiază de câteva biografii neoficiale, scrise de David Marsh. Mai mult, se pare că Springsteen etse interesat să angajeze un documentar pentru scrierea cărţii sale, dar nu se ştie încă dacă Marsh va face parte din echipă sau nu.

Editorii estimează că preţul autobiografiei cântăreţului din New Jersey va depăşi patru milionae de dolari, atât cât a fost plătit pentru memoriile lui Eric Clapton sau chiar opt milioane de dolari, cât a primit chitaristul de la Rolling Stone, Keith Richards.

Springsteen şi trupa lui, E Street Band, vor concerta în acest week-end la Madison Square Garden în New York, în cadrul turneului "Dream".

Bruce Springsteen, unul dintre simbolurile Americii, şi-a cumpărat prima chitară la 13 ani. A cântat cu mai multe trupe din New Jersey, înainte de a semna, în 1972, un contract cu Columbia Records. Primul album "Greetings From Asbury Park, N.J.", a apărut în  ianuarie 1973. În acelaşi an apare "The Wild, the Innocent and the E Street Shuffle".

În august 1975, Springsteen a concertat la Bottom Line Club, considerat unul dintre evenimentele mari ale rock' n' rollului. În 1977 lansează "Darkness on the Edge Of Town", marcând şi o turnură de stil: cu melodiile mai lente şi reflectând convingerile  politice. Cel mai cunoscut album al său "Born In The U.S.A" (1984) a fost unul din cele mai bine vândute discuri, cu şapte single-uri în top 10. Piesa "Born in The U.S.A.", un comentariu referitor la modul în care veteranii din Vietnam sunt trataţi, în videoclipul căreia apare Courtney Cox, a fost curtată cu şapte milioane de dolari de cei de la Chrysler Corporation, care ar fi vrut să o folosească într-o reclamă, dar Springsteen a refuzat. Albumul "Live/1975-85" a fost lansat în 1986, fiind cel mai bine vândut album live al tuturor timpurilor.

Springsteen a câştigat numeroase premii Grammy şi un Oscar pentru coloana sonora a filmului "Philadelphia".
Mai multe articole despre:
Eric Clapton New York Post Bruce Springsteen