MENIU

Brevetul Verde îi va încurca pe mulţi constructori, după aprobare

Foto: zizzoo.com

Cât de curând, cei care vor dori să construiască în Bucureşti ar putea fi obligaţi să se supună regulilor stricte prevăzute de Brevetul Verde. Este vorba de un proiect semnat de primarul Capitalei şi care, dacă va fi aprobat de Consiliul General, va impune constructurilor un set de norme privind protecţia mediului.

Persoanele fizice şi juridice care vor dori să construiască în Capitală vor fi obligate să ilumineze zona de lucru atât ziua cât şi noaptea, astfel încât aceasta să fie vizibilă de la o distanţă de cel puţin 100 de metri. Mai mult decât atât, constructorii vor trebui să facă tot posibilul să nu producă praf în zonă: să execute lucrările sub perdea de apă şi să asigure stropirea căilor de acces şi a materialelor.

De asemenea, constructorii nu vor mai avea voie să depoziteze deşeurile în perimetrul şantierului şi vor fi obligaţi să asigure trasee pietonale. Şantierul trebuie sa fie împrejmuit cu panouri. Cei care nu vor respecta normele Brevetului Verde vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 500 lei. În cazul persoanelor juridice, amenzile pot ajunge până la 2.500 lei.

Mai multe articole despre:
amenzi primar constructori imobile persoane fizice