MENIU

Brazii din Braşov fac un drum lung din pădure până în case

Braşov: brazii fac un drum lung din pădure până în case

Cu toţii ne dorim un brad frumos sub care în dimineaţa Crăciunului să găsim cadouri. Din pădure şi până în casele noastre brazii parcurg însă un drum destul de lung.

Ca să ajungă unde îi place bradului să se dezvolte în voie, pădurarii trebuie să urce până la peste 500 de metri altitudine. Distanţa dintre ramurile unui brad reprezintă creşterea lui în aproximativ un an de zile. Pentru ca bradul să devină un veritabil pom de Crăciun  şi să ajungă la înălţimi de aproape 2 metri, are nevoie de cel puţin 15 ani.

În zonele cu culturi specializate, brazii nu sunt lăsaţi să crească mai mult de 2-3 metri. Pe drumul de întoarcere, brazii nu trebuie târâţi pentru a nu le strica ramurile. Tăierea şi comercializarea brazilor în mod ilegal constituie infracţiune şi se pedepseşte chiar şi cu închisoarea. Pentru a fi siguri că bradul pe care îl alegem nu a fost tăiat abuziv  acesta trebuie să aibă sigiliu. Brazii pe care regia silvică îi va scoate pe piaţă,  vor fi chiar şi de 3 ori mai ieftini decât cei din import şi nu vor costa mai mult de 30 de lei.

Mai multe articole despre:
Crăciun Braşov brazi pădurari