MENIU

Braşovenii vor avea din nou apă caldă după trei luni de la sistare

Foto: yagharek.files.wordpress.com

CET Braşov a anunţat că va începe furnizarea apei calde şi căldurii în municipiul Braşov, astfel încât se va încheia calvarul locatarilor din cele 27.000 de apartamente care nu au mai fost alimentate cu apă caldă din luna iulie.

GDF Suez şi CET Braşov au ajuns la un compromis în ceea ce priveşte datoria acumulată de furnizorul de agent termic la GDF Suez pentru gazul metan consumat, datorie în valoare de 60 de milioane de lei.

De asemenea, Guvernul a decis, la mijlocul lunii octombrie, acordarea unui sprijin financiar de 56 de milioane de lei pentru asigurarea energiei termice şi apei calde livrate populaţiei din municipiul Braşov, potrivit autorităţilor locale.

"Am alimentat deja cele 30 de centrale de cvartal, care deservesc 9.000 de apartamente. Restul, până la 27.000 de apartamente racordate la CET vor primi apă caldă şi căldură în următoarea săptămână, fiind necesare o serie de operaţii tehnice pentru alimentarea acestora. Am început deja pregătirea instalaţiilor, iar în aceste zile vom avea o ultimă discuţie cu reprezentanţii distribuitorului de gaz metan", a declarat, Florin Cuţitei, directorul CET.

Cuţitei a precizat că, până la data de 1 noiembrie, asociaţiile de proprietari cu datorii sunt invitate la sediul CET pentru a semna convenţii de eşalonare a datoriilor.

"Având aceste convenţii semnate, după prima lună de neplată a ratei vom sista livrarea agentului termic pentru respectiva asociaţie. Am ajuns ca, din punct de vedere tehnic, să putem debranşa la nivel de bloc sau chiar de scară pe cei datornici. Am avut cazuri când am debranşat chiar câte un apartament, pentru ca cei care plătesc la zi agentul termic să nu aibă de suferit", a afirmat directorul CET Braşov.