MENIU

Box: Oscar de la Hoya şi-a anunţat retragerea din activitate la 36 de ani

Foto: boxingdaily.co.uk

Pugilistul american de origine mexicană Oscar de la Hoya şi-a anunţat retragerea din activitate în cadrul unei coferinţe de presă, punând astfel capăt unei cariere de 17 ani în care a cucerit 10 titluri de campion mondial la profesionişti, informează Associated Press.

"Am ajuns la concluzia că s-a sfârşit, în interiorul ringului totul s-a terminat pentru mine. Boxul este iubirea vieţii mele, pentru asta m-am născut, dar nu mai pot face asta în continuare. Nu o pot face la cel mai înalt nivel şi atunci nu ar fi drept nici pentru fani, nici pentru mine să continui", a afirmt Oscar de la Hoya în conferinţa susţinută marţi seară la Los Angeles.

Oscar de la Hoya are 36 de ani şi în cei 17 ani de carieră a cucerit 10 titluri de campion mondial la diferite categorii. Golden Boy, aşa cum este supranumit americanul, a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992. În toată cariera americanul a adunat 39 de victorii dintre care 30 înainte de limită şi 6 înfrângeri, iar cea care, probabil, l-a făcut să ia decizia retragerii este cea prin KO în faţa filipinezuului Manny Pacquaio, pe 6 decembrie 2008, la Las Vegas.
Mai multe articole despre:
box retragere