MENIU

Box -Adrian Diaconu a spus că a pierdut disputa cu Pascal pentru că nu a avut meciuri în picioare

Foto: RTV
Diaconu a suferit prima înfrângere din carieră şi a pierdut centura WBC

Pugilistul român Adrian Diaconu a declarat, sâmbătă, după ce a pierdut titlul mondial WBC în faţa canadianului Jean Pascal, că motivul eşecului său este faptul că nu a boxat în mai multe meciuri până la această întâlnire, informează presa canadiană.

"Am aşteptat prea mult pentru acest meci. Trei meciuri în ultimii trei ani nu sunt de ajuns. Am muncit mult la antrenamente, dar fără meciuri nu merge. Trebuia să urc în ring de două sau trei ori pe an", a explicat Diaconu.

Referitor la meciul cu Pascal, românul a spus: "El a ţinut frâiele meciului şi eu am pierdut. Am aşteptat ca el să vină şi să se bată, dar el doar a lovit şi a fugit. A boxat deştept, dar a fost până la urmă un meci spectaculos".

Jean Pascal, noul campion mondial WBC la semigrea, a explicat cum a gândit meciul: "Am plănuit să dansez pe lângă el pentru că sunt mai rapid şi mai deştept ca el, am ştiut că va obosi în ultimele runde. Am ştiut că Adrian este un boxer inteligent şi nu am riscat să mă arunc în pumnii lui. Am menţinut distanţa şi m-am mişcat mult".

Canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrângere) are 26 ani şi este deţinător al centurii WBO Intercontinental.

Aceasta a fost prima înfrângere pentru Adrian Diaconu din cariera de pugilist profesionist, el având în palmares până la acest meci 26 victorii, dintre care 15 prin KO.

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. Într-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson, la 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.
Mai multe articole despre:
box Adrian Diaconu wbc pugilist Jean Pascal