MENIU

Bonetti va fi demis dacă ratează intrarea în grupele Europa League

Foto: NewsIn

Borcea spune că o analiză a activităţii antrenorului lui Dinamo va fi făcută după meciurile cu Slovan Liberec, dar Ioan Becali cere ca italianul să fie dat afară dacă nu câştigă vineri, la Piatra Neamţ.

Cu doar un punct adunat după două meciuri, Dinamo ocupă locul 14 în clasamentul Ligii I, iar în următoarele trei etape joacă la Piatra Neamţ şi în Ghencea şi, pe teren propriu, cu CFR Cluj.

Între jocul de sub Pietricica şi cel cu ardeleneii, "câinii" dispută dubla cu Slovan Liberec, din Europa League, aceste dispute fiind decisive pentru menţinerea pe banca tehnică a lui Dario Bonetti şi după data de 1 septembrie. Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a fost cel care a dat ultimatumul. "Indiferent de ce se va întâmpla, până la jocurile pentru calificarea în grupele Ligii Europa nu ne gândim la demiterea lui Bonetti. Obiectivul nostru principal, primul din acest sezon, este să ajugem în grupe, nu se pune problema să renunţăm la Bonetti. Vom discuta doar atunci de ce se va întâmpla", a spus Borcea pentru GSP.TV, adăugând că la revenirea în ţară va discuta schimbarea secundului Costel Orac cu Ion Marin.

Pe de altă parte, impresarul Ioan Becali, frecvent sfătuitor al şefilor din Ştefan cel Mare, cere acţiuni imediate, fără pic de clemenţă: "Dacă Dinamo va continua la fel şi în al treilea meci, conducătorii trebuie să ia taurul de coarne şi să schimbe antrenorul".

Dacă ar fi dat afară până la 1 septembrie, Bonetti ar avea un mandat mai scurt chiar decât al spaniolului Esteban Vigo, care nu a condus vreun meci oficial al lui Dinamo, dar a fost instalat în funcţie în decembrie 2005 şi a plecat din Groapă pe 28 februarie 2006.