MENIU

Bogdan Teodorescu: Campania pe Internet - importantă, dar nu decisivă

Foto: NewsIn

Campania electorală de pe Internet poate să-i convingă pe unii oameni să-şi cristalizeze opţiunea pentru un candidat sau altul, dar nu-i va determina şi să meargă la urne, a declarat la RFI profesorul Bogdan Teodorescu, de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Internetul abundă în această perioadă în mesaje politice ironice sau în acţiuni electorale diverse. Cel mai recent exemplu este clonarea site-ului preşedintelui Traian Băsescu pentru referendum.

Profesorul Bogdan Teodorescu a declarat la RFI că acest gen de campanie are importanţa ei, dar nu e decisivă.

"Există o importanţă, dar nu trebuie să o supralicităm, adică nu este devastatoare. Am două convingeri: am convingerea că din turul întâi se va intra în turul doi la o diferenţă foarte mică, deci bătălia va fi strânsă între locurile doi şi trei, deci aceste tipuri de procente vor conta şi de asemenea am convingerea că preşedintele României va ieşi la o distanţă mică. Prin urmare, din nou orice vot obţinut în orice mijloc contează. Dubiul meu, dubiul pe care îl am referitor la cei care accesează acest tip de propagandă electorală este dacă ei vor ieşi din casă pentru a veni la vot. S-ar putea ca aceste metode electorale să se cristalizeze în intenţii de vot, să-i determine să voteze într-o direcţie sau alta, pro sau contra cuiva, dar nu ştiu şi dacă-i va determina să iasă din casă", explică Bogdan Teodorescu.