MENIU

Boc spune că Guvernul Croitoru va trece de Parlament şi infirmă că ar urma să candideze la Cameră

foto: NewsIN

Premierul în exerciţiu Emil Boc a declarat joi că Guvernul Croitoru va fi votat de Parlament şi a infirmat totodată informaţiile apărute în mass-media, potrivit cărora ar intenţiona să candideze în colegiul pe care l-a reprezentat Bogdan Olteanu, ca apoi să preia funcţia de preşedinte al Camerei.

"Cred că acest Guvern va trece, Guvernul Croitoru. Avizele (din comisii n.r.) sunt consultative, dar nu se confundă cu votul secret din plenul Parlamentului,  pentru formarea Guvernului. Cred că, având în vedere nevoia ţării de a avea un Guvern, va avea prioritate în faţa intereselor politicianiste şi de campanie ale altor lideri politici precum Marko Bela, Mircea Geoană sau Crin Antonescu", a declarat Boc la postul public de radio.

El a argumentat că la audierea miniştrilor propuşi de Lucian Croitoru au existat şi voturi pozitive, prin urmare s-ar putea vota pentru învestirea noului Guvern şi în plenul Parlamentului. Boc a apreciat, răspunzând unei întrebări, că majoritatea astfel constituită ar fi una transparentă.

Premierul în exerciţiu a infirmat şi informaţiile apărute în mass-media, potrivit cărora ar intenţiona să candideze în colegiul uninominal vacantat după demisia din Parlament a liberalului Bogdan Olteanu şi, ca deputat, să preia preşedinţia Camerei Deputaţilor, deţinută în prezent de Roberta Anastase.

"Nu am discutat cu nimeni acest subiect. Ceea ce vă pot spune este că am o meserie, nu am făcut avere sau carieră profesională din politică şi voi sta în politică atâta timp cât lucrurile în care cred le pot realiza (...) Am o meserie de cadru didactic universitar, am o meserie de avocat, suspendată. Nu am avut şi nu am niciun fel de discuţie pe un asemenea subiect", a declarat Boc.