MENIU

Boc s-a certat cu presa pe tema punctualităţii. VEZI VIDEO

Premierul interimar Emil Boc s-a supărat pe presă
Foto: NewsIN

Premierul Emil Boc a acuzat postul Realitatea TV de manipulare după ce acesta a susţinut că şeful Guvernului s-ar fi lăsat aşteptat la întrevederea cu reprezentanţii FMI.

Dispută telefonică animată între premierul Emil Boc şi moderatorii emisiunii "Deschide lumea", Cosmin Prelipceanu şi Laura Chiriac, de la Realitatea TV.

Intrat telefonic în direct, şeful Guvernului a acuzat postul de televiziune de manipulare, după ce acesta a susţinut, pe baza informaţiilor corespondentului de la Palatul Victoria, că reprezentanţii FMI l-au aşteptat să ajungă la întâlnire. "Într-o dovadă de dispreţ, nu aţi prezentat punctul de vedere al Guvernului şi încercând să prezentaţi trunchiat ceea că vă convine dumneavoastră pentru a mă denigra. Dumneavoastră aţi prezentat că reprezentanţii FMI l-au aşteptat pe premierul Emil Boc, el fiind plecat la un alt post de televiziune. Vreau să ştiţi, domnule Prelipceanu şi întreg postul Realitatea TV, că această manipulare ordinară pe care o practicaţi nu mai ţine cu mine", a declarat Boc. "Vă rog să vă stăpâniţi vocabularul, domnule Boc, una la mână şi a doua, spuneţi-ne unde eraţi", a replicat jurnalistul Cosmin Prelipceanu. "Vorbesc cu maximă responsabilitate. Aceste lucruri pot fi verificate. Întâlnirea potrivit agendei publice care se află pe site-ul Guvernului era programată la 18.30 şi exact la 18.30 a început. Nu este adevărat că m-au aşteptat", a răspuns Emil Boc.

"O susţinem în continuare, chiar dacă dumneavoastră spuneţi altceva", a subliniat Prelipceanu, care a recunoscut că întâlnirea ar fi început conform programului, dar că reprezentanţii FMI l-ar fi aşteptat totuşi pe Boc. "Este treaba domniilor lor când au venit, unii au venit pe la 18.00, 18.15, dar întâlnirea era programată la ora 18.30 şi atunci a început", a spus Boc. 

În ceea ce priveşte eventuala micşorare a salariilor şi pensiilor - ipoteză lansată de prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan, Boc a precizat că România va plăti salariile şi pensiile şi în luna noiembrie şi decembrie. După care a închis sec telefonul.

Premierul Emil Boc a acuzat Realitatea TV că dezinformează populaţia cu privire la întâlnirea sa cu delegaţia FMI.

Realitatea TV a difuzat o ştire în care anunţa că premeirul Emil Boc a fost aşteptat la Palatul Victoria de către membrii delegaţiei FMI la Bucureşti.