MENIU

Boc reafirmă dorinţa PD-L pentru o coaliţie guvernamentală cu PNL

<descriere>
Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat că românii au dat prin vot cel mai bun argument pentru o guvernare de dreapta

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a declarat că românii au dat prin vot cel mai bun argument pentru o guvernare de dreapta, iar vicepreşedintele Ioan Oltean a precizat că PD-L şi PNL ar trebui să-şi gândească ofertele şi să vadă care sunt punctele comune.

\"Eu cred că românii le-au dat şi ne-au dat cel mai bun argument, atât în noimebrie 2008, cât şi în noiembrie 2009. Românii au dat procente majoritare unei guvernări de centru dreapta. Important este ca şi politicienii să recepteze mesajul românilor\", a precizat preşedintele democrat-liberalilor, Emil Boc, întrebat cum îi va convinge PNL pe liberali să li se alăture pentru o eventuală guvernare.

Întrebat dacă PD-L are vreun semnal din partea PNL, Boc s-a mărginit să răspundă: \"discutăm\". La rândul său, vicepreşedintele PD-L Ioan Oltean a subliniat că între partidul din care face parte şi PNL există o compatibilitate, de programe, dar şi de oameni şi că rămâne ca cele două formaţiuni să negocieze formarea unui Guvern împreună.

\"La ora 13.00 avem convocată şedinţa Biroului Permanent în care cu certitudine vom stabili direcţia pe care partidul va trebui să o aibă în vedere în perioada imediat următoare. Evident că principalul nostru partener pe care îl dorim este PNL, rămâne să vedem modul în care vom putea negocia cu ei şi modul în care vom identifica împreună în ultimă instanţă soluţiile care să ducă la un nou Guvern format din cele două formaţiuni politice\", a spus Oltean.

\"Eu sunt un fan, am spus-o întotdeauna, un fan al acestei coaliţii guvernamentale, pentru că sunt două partide de dreapta. Electoratul a decis prin votul de ieri că doreşte o guvernare de dreapta, anii 2005-2006 au fost în opinia mea cei mai buni ani de guvernare din România, sunt două partide cu orientări apropiate, cu programe compatibile, cu oameni compatibili şi aici subliniez oameni compatibili, deci nu există pe fond elemente care să descurajeze sau să împiedice realizarea unei asemenea asocieri politice. Rămâne ca fiecare formaţiune politică să-şi gândească oferta faţă de celălalt şi în ulimă instanţă să vadă unde se întâlnesc cele două oferte\", a subliniat liderul democrat-liberal.

Întrebat dacă PD-L a primit semnale din partea liberalilor, Oltean a precizat că liderii PD-L nu au avut o discuţie cu cei din conducerea executivă a PNL şi cu preşedintele partidului. \"Rămâne toată această discuţie să o finalizăm la şedinţa Biroului Permanent\", a punctat Oltean.

Vicepreşedintele PD-L a precizat că în şedinţa conducerii partidului se va face şi o analiză a alegerilor, subliniind nevoia de a se face rapid o astfel de analiză, pentru ca membrii partidului să se poată pregăti pentru turul doi. \"Şedinţa de analiză va fi la ora 13.00 pentru că e nevoie de o analiză rapidă, campania pentru turul doi va începe miercuri, joi cel târziu şi noi trebuie să fim pregătiţi şi să fim acasă în terioriu\", a spus Oltean.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, după anunţarea exit-pollurilor, că alegătorii au dat un vot \"profund\" de dreapta, susţinând că împreună cu candidatul PNL a strâns peste 50%, şi a cerut, legat de referendum, convocarea de urgenţă a Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei.

\"Dacă privim cu atenţie, constatăm că votul electoratului românesc a fost unul profund de dreapta. Candidatul susţinut de PDL, PNŢCD şi alte formaţiuni a obţinut împreună cu candidatul PNL peste 50%, faţă de aproape 34% cât am obţinut împreună în 2004. Este, în opinia mea, un motiv extrem de serios ca oamenii politici să ţină cont în alcătuirea viitorului Guvern de opţiunea electoratului românesc\", a declarat Băsescu.